bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Jam Factory Art Center відкривається виставка про взаємодію в часи великих травм і потрясінь
16.10.2024

 https://gurt.org.ua/uploads/news/2024/10/16/strukturi_vzaemnosti_kvadrat.jpg

Виставку презентуватимуть у двох просторах: «Просторі Минулого» та «Просторі Теперішнього». У «Просторі Минулого» художниці та художники ділитимуться досвідами з України, інших країн і континентів: образами пам’ятання і забуття, втрат і відновлення, а також повернення власних голосів та історій. 

 

У «Просторі Теперішнього» архітектор і художник Олександр Бурлака спеціально для виставки створить конструкцію, де основні елементи підтримують один одного без будь-яких додаткових опор. 

 

«Те, що в архітектурі називають структурами взаємности, українське суспільство перевідкрило для себе, інтуїтивно й болісно, у 2014 році, а з новою силою в лютому 2022 року. Взаємність як тривалий жест віддавання та підтримки, який тримає життя та опирається знищенню. Взаємність як крихкий і вразливий зв’язок одне з одним, коли спільна сила залежить від кожного та кожної. Взаємність як велика довіра одне до одного, симетрія збалансованого руху, складна багаторівнева мережа», діляться кураторки виставки.

 

Упродовж виставки всередині конструкції відбудуться мистецькі заходи. Відвідувачі та відвідувачки разом із художниками та художницями творитимуть зі своїх історій війни нові сенси, об’єкти, форми і зв’язки. Роботи, що з’являтимуться в результаті зустрічей-воркшопів, ставатимуть частиною експозиції. 

 

За задумом кураторок, «таке різнопланове Минуле й плинне, рухоме, взаємопідтримувальне і спільнотворче Теперішнє разом спробують окреслити можливе і бажане Майбутнє».

 

Із детальною концепцією виставки можна ознайомитися за посиланням.

 

Графік роботи виставки:

19 жовтня 2024 - 23 лютого 2025

ВТ-ПТ 12:00-20:00, СБ-НД 11:00-20:00

 

Кураторки: Катерина Ботанова, Ілона Демченко, Ксенія Малих

Архітектор проєкту: Олександр Бурлака

 

Художниці/ки:

У «Просторі Теперішнього»:

Алевтина Кахідзе, Жанна Кадирова, Олександр Бурлака, Олена Турянська, Ольга Шишлова, Феліпе Кастельбланко, Яся Хоменко, _Mediaklub (Photinus Studio) за участі студент_ок курсу нових медіа Закарпатської академії мистецтв та Photinus School.

 

У «Просторі Минулого» та поміж просторами: 

Антон Шебетко, Бінта Діа, «Відкрита група», Дана Кавеліна, Даша Чечушкова, Кристіан Ньямпета, Максим Коломієць, Ораїб Тукан, Роман Хімей і «Лівий берег», Феліпе Кастельбланко та Лідія Циммерманн, Франсис Аліс, Яна Кононова.

 

Довідка:

 

Jam Factory Art Center — інституція сучасного мистецтва в ревіталізованій неоготичній будівлі колишньої «Фабрики повидла», що повноцінно відкрилася в листопаді 2023 року. Через виставки, театральні, музичні, освітні та спільнотоорієнтовані проєкти центр залучає людей до діялогу та збагачення їхнього досвіду і знань.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.