bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Моніторинг виконання умов програми МВФ та допомоги ЄС у межах Ukraine Facility (випуск за вересень)
24.09.2024

30 вересня о 15:00 запрошуємо Вас на презентацію нового випуску Моніторингу виконання умов програми МВФ та допомоги ЄС у межах Ukraine Facility від консорціуму RRR4U, який враховує підсумки реалізації зобов’язань станом на кінець вересня 2024 року. Додатково захід містить спеціальну тему, присвячену реформі Державної митної служби. 

 

У першій половині вересня Україна та МВФ досягли домовленості на рівні експертів щодо п’ятого перегляду чотирирічної програми розширеного фінансування (EFF). Україна може отримати черговий транш у розмірі близько 1,1 млрд доларів США після затвердження перегляду Виконавчою радою МВФ, яке очікується в жовтні.

 

Експерти під час заходу представлять оцінку виконання структурних маяків програми МВФ та індикаторів Плану України. Крім того, одним із структурних маяків Меморандуму з МВФ є реформа Державної митної служби України. Виконання цього зобов’язання  стане спеціальною темою публічної дискусії. Нагадаємо, що 17 вересня Верховна Рада в цілому ухвалила законопроєкт 6490-д про кадрове перезавантаження митниці.

 

Дата: 30 вересня 2024 року 

Час: 15:00 – 16:30

Формат: офлайн (Київ, місце проведення буде надіслано всім зареєстрованим учасникам додатково) та онлайн у ZOOM

Мова: українська (забезпечується синхронний переклад на англійську)

Попередня реєстрація за посиланням

 

Програма заходу:

15:00 - 15:05 – Вступ (Юрій Ромашко – ІАА, модератор);

15:05 - 15:15 –  П’ятий перегляд програми МВФ: результати та нові зобов’язання? (Марія Репко, Максим Самойлюк – ЦЕС);

15:15 - 15:25 – План України: прогрес та майбутні зобов’язання (Альона Корогод – DiXi Group);

15:25 - 16:00 – Експертна дискусія на тему: “Реформування митниці: в чому полягає та чому це важливо? (Олександра Бетлій – ІЕД, Ярослав Железняк – народний депутат, Перший заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, Олександр Москаленко – Директор Департаменту митної політики Міністерства фінансів України  (інформація щодо участі уточнюється).

16:00 - 16:25 Q&A сесія

 

RRR4U (Resilience, Reconstruction and Relief for Ukraine) — це консорціум чотирьох українських організацій громадянського суспільства: Центр економічної стратегії, Інститут економічних досліджень та політичних консультацій, Інститут аналітики та адвокації та DiXi Group.

RRR4U щомісяця випускає Моніторинг виконання Україною умов ключових міжнародних програм фінансування з МВФ та ЄС. Щоквартальні випуски додатково містять більш глибокий аналіз окремого аспекту програм з міжнародними партнерами. Ознайомитися з підсумками попередніх Моніторингів можна на сайті консорціуму.

Захід відбувається за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.