bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відзначення 105 річниці Медвинського повстання
06.08.2024

У суботу 17 серпня в Медвині відзначимо 105 річницю з початку Медвинського антибільшовицького повстання. Понад століття тому місцева освітянська та військова інтелігенція очолила збройний опір російській окупації та боролася за честь мати свою державу – за вільну й незалежну Україну. Ми бережемо пам’ять про наших відважних земляків, адже ця пам’ять – це також зброя проти російської агресії.

Традиційне місце відзначення – місцева пам’ятка історії, Міністерська (стара музична) школа, відкрита 1910 року, яка виплекала український національний дух у майбутніх українських воїнів, зокрема, повстанців, науковців, митців, громадсько-політичних діячів. Нині школа знаходиться у стані руйнації, проте цим заходом ми хочемо більше розповісти про її історію та захопити нею.

ПРОГРАМА

11:00–13:30. Програма заходу розпочнеться зранку з екскурсії Медвином. Цього разу помандруємо місцями майстрів українського костюма Федора й Олександри Бражників. Початок екскурсії об 11:00. Участь за реєстрацією: тут.

15:00–19:00. Основна частина заходу розпочнеться на території Міністерської (колишньої музичної) школи (вул. Зарічок, 68, Медвин).

На честь наших героїв, борців за незалежну Україну – як вояків армії УНР та повстанців проти російських окупантів, так і українських військових – героїв російсько-української війни на музичній сцені виступлять «Хорея Козацька» (Київ), бард Олександр Сироїд (Чайки), вокальний ансамбль «Світанок» (Медвин), бандуристки Яна і Оля Салати (Медвин).

Крім цього ми проведемо гутірку за участі етнологів, дослідників місцевого фольклору, які поділяться своїми відкриттями під час експедицій Медвинщиною.

На території заходу діятимуть локації для дітей, які зможуть взяти участь (під наглядом батьків) у дитячих активностях, майстер-класах, та пошуку скарбу повстанців.

Одна з основних цілей заходу – підтримати наших військових та допомогти придбати для них необхідні прилади. Тому на території школи діятиме благодійний ярмарок, організований місцевими волонтерами. Закликаємо взяти в ньому участь та підтримати тих, завдяки яким ми можемо жити та у цей день вільно шанувати борців за волю України.

Місце: Міністерська (стара музична) школа, вул. Зарічок, 68, с. Медвин, Білоцерківський р-н, Київська обл.

Детальніше про програму та будь-які зміни будемо повідомляти додатково.

Організатори та партнери: освітня ініціатива «Медвин. Повстання», Медвинська сільська рада, Богуславський волонтерський штабГО «Навколо Нас. UA»ГО “Молодь в тренді”, Медвинський ліцей.

Контакти

  • https://www.facebook.com/medvyn.povstannia

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.