bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Виставка-інтерв’ю живопису маленьких херсонців у м. Київ
19.07.2024

Школа мистецтв №1 у місті Херсон існує вже багато років. Раніше в ній навчалося 380 учнів і працювало 54 педагоги, але вже майже два роки школа працює тільки онлайн. Багато учнів змушені були виїхати з рідного міста в інші міста України та Європи, дехто залишився в Херсоні, і всі навчаються дистанційно. Тому задля моральної підтримки та для натхнення своїх учнів дві викладачки образотворчого мистецтва вирішили створити цю виставку-інтерв’ю. В цій виставці беруть участь всі учні відділу образотворчого мистецтва школи. На ній буде представлено 45 робіт, по одній роботі від кожного учня. Кожен експонат поєднує фото роботи дитини, фото автора роботи та відповідь дитини на питання: “Що для мене малювання?”. Тому і вийшов такий незвичайний формат -  виставка-інтерв’ю.

Ця виставка стала можливістю для дітей поділитися своїм пережитим досвідом і емоціями. Вона надала учням майданчик для самовираження, дозволяючи їм розповісти свої історії та показати, як мистецтво допомагає їм справлятися з труднощами.

Ідея цього формату належить моїй колезі Альоні Юріївні Петровській”, - розповідає організаторка виставки і викладачка школи Наталія Володимирівна Липа, - “саме вона працювала над макетом. Всі роботи ми малювали з дітьми протягом навчального року. Потім вдвох з колегою вибирали, яку роботу той чи інший учень буде представляти, щоб теми не повторювалися. З друком робіт нам допомогло наше Херсонське ОВА”.

Вперше виставка пройшла  в Херсоні, з 31.05 по 10.06 за підтримки Управління культури м. Херсон, і тепер 20 липня відкриється в Києві. Організатори шукають можливості провести її і в інших містах України.

Вхід безкоштовний за умови реєстрації: 

https://forms.gle/fWrkbiVyQhdSpRjS8

Що: Виставка дитячих малюнків від Херсонської школи мистецтв №1

Де: ТЦ Gorodok Gallery, вул. Степана Бандери, 23

Коли: 14.00, 20 - 27 липня

 

Контакти

  • ТЦ Gorodok Gallery
  • вул. Степана Бандери
  •  23

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.