bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Триває реєстрація на Національний конкурс журналістських розслідувань 2024
16.07.2024

Попри те, що триває третій рік повномасштабної війни, яку Росія почала проти України, розслідувачі/-ки повернулися до класичних журналістських розслідувань – викриття корупції, зловживань посадовців, оприлюднення злочинних фінансових схем. 

Таке прискіпливе дослідження життя посадовців та відстеження витрат бюджетних грошей спричинило хвилю переслідувань та системний тиск на журналістів/-ок. Саме тому фокус цьогорічного Національного конкурсу – на розслідуванні зловживань владою, викритті корупції, особливо у правоохоронних та слідчих органах. Адже саме вони чинять тиск на незалежних журналістів/-ок. 

Які матеріали допускаються до участі в конкурсі? 

До розгляду приймаються професійні журналістські розслідування у друкованому, аудіо-, відео- й мультимедійному форматах, опубліковані в українських медіа з 2 жовтня 2023 року до 7 липня 2024 року. Один/-на журналіст/-ка може подати на розгляд одну роботу.

Роботи конкурсантів/-ок оцінюватиме журі, до якого входять провідні українські журналісти/-ки, редактори/-ки та експерти/-ки. Переможців/-ниць визначатимуть у двох номінаціях: головний приз і спеціальна відзнака. 

Переможець/-ниця отримає статуетку Proxy Prize та грошовий приз у 1000 євро. Результати конкурсу оголосять на урочистій церемонії у вересні 2024 року. 

Подати роботу на конкурс можна за покликанням: https://forms.gle/xQGP8EAiWgqCqAcSA  

Переможцем 2023 року стало розслідування The Kyiv Independent «Діти для Путіна» про те, як Росія викрадала дітей з Маріуполя. Авторка — Олеся Біда, режисер — Віталій Гаура, ресерчер —Костянтин Нечипоренко. 

Спеціальну відзнаку конкурсу здобула робота NGL.media «Сліпа довіра. Брудні руки, фальшиві препарати і гроші. Як 22 українці втратили зір через лікарів». Авторка — Наталя Онисько, співавторка — Катерина Родак.

Національний конкурс журналістських розслідувань запровадили 2014 року ініціатива YanukovychLeaks та Media Development Foundation.

Media Development Foundation — центр розвитку незалежних медіа в Україні.

YanukovychLeaks — ініціатива, що займалася вивченням та публікацією документів, покинутих у резиденції «Межигір’я» після втечі з України президента Віктора Януковича. 

У разі виникнення додаткових питань щодо конкурсу можна писати нам на Facebook.

Контакти

  • https://www.facebook.com/mdfoundationUA/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.