bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО “Україна без тортур” анонсує проведення брифінгу
21.06.2024

 

Запрошуємо громадськість та представників ЗМІ на брифінг “Евакуація місць несвободи з територій які наближені до зони бойових дій: співпраця держави та громадськості”

 

З початком повномасштабного вторгнення, Україна зіткнулася з серйозними викликами, пов’язаними з безпекою місць несвободи. Багато з цих місць знаходяться у безпосередній близькості до зони бойових дій, що ставить під загрозу життя та безпеку як підопічних, так і персоналу. З метою впливу та виявлення прогалин у евакуації місць несвободи з боку держави та потенціал для удосконалення процедур та стану підготовки, громадська організація “Україна без тортур” спільно з Харківською правозахисною групою (ХПГ) та ГО “Захист в’язнів України” анонсує проведення брифінгу, який відбудеться в Українському медіа-центрі офлайн з онлайн трансляцією.

 Під час брифінгу ви дізнаєтеся про поточну ситуацію щодо місць несвободи, які підлягають евакуації, та ступінь їх ризику, а також вжиті заходи і плани на майбутнє. Спікери розкриють основні проблеми та пропозиції щодо співпраці держави та громадськості для забезпечення безпечної евакуації.

 

Брифінг відбудеться 25 червня початок о 10:00. 

 

Спікери:

⦁ Костянтин Ключарьов, ГО «Україна без тортур» / NGO «Ukraine without torture»

⦁ Олена Прашко, ГО «Україна без тортур» / NGO «Ukraine without torture»

⦁ Ганна Скрипка, ГО “Захист в’язнів України ”

⦁ Михайло Романов, ГО “Харківська правозахисна група”

⦁ Андрій Діденко, ГО “Харківська правозахисна група”

 

Зокрема, під час брифінгу планується розкрити наступні теми: “Негативні наслідки зволікання держави щодо евакуації ув’язнених в Луганскій та Донецькій областях”, “Евакуація підопічних стаціонарних установ соціального захисту, чи є позитивні зрушення?”, “Наслідки не здійснення евакуації з Херсонської та Запорізької областей на початку повномасштабного вторгнення. Стан готовності державних органів до евакуаційних заходів у разі загрози окупації інших територій України”.

 

Свої питання можете писати до початку події під анонсом або на [email protected], а також під час самої пресподії в коментарях до трансляції.

 

Пряма трансляція брифінгу відбудеться на офіційних сторінках у Фейсбуці:ГО «Україна без тортур» / NGO «Ukraine without torture» таУкраїнський кризовий медіа-центр та YouTube-каналі. Брифінг відбудеться за підтримки DIGNITY – Danish Institute Against Torture.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.