bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проблему закриття маленьких сільських шкіл обговорять в Луганську
24.03.2011

26-27 березня 2011 року відбудеться дводенний всеукраїнський семінар «Проблеми та кращі практики застосування польського досвіду діяльності шкіл - центрів активності громад».

Семінар проводиться Східноукраїнським центром громадських ініціатив у партнерстві із кафедрою соціальної роботи ЛНУ імені Тараса Шевченка та польським товариством «Едукатор».

Під час семінару громадсько-активні педагоги та менеджери освіти з дев’яти областей України та АР Крим обміняються із польськими колегами досвідом впровадження інновацій у своїх школах та громадах й обговорять шляхи вирішення проблеми закриття маленьких сільських шкіл.

Цей захід дасть учасникам новий поштовх для розвитку своїх навчальних закладів. У семінарі візьмуть участь українські освітяни із малих міст та сільської місцевості, що мали можливість ознайомитися з польським досвідом створення та функціонування громадських закладів освіти під час стажувань у рамках українсько-польських проектів.

Після повернення на місця ці вчителі запроваджували побачений досвід у власних освітніх закладах та громадах а тепер на семінарі в Луганську поділяться успіхами застосування польського досвіду діяльності шкіл - центрів активності громад. Учасниками семінару також будуть ті вчителі, які близько не знайомі із польським освітнім досвідом, але яким близька проблема реорганізації і ліквідації загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості.

Експерти із Польського Суспільно-просвітницького Товариства «Едукатор» та Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» допоможуть учасникам виробити власні плани дій на покращення іміджу школи та її ролі у громаді, розказавши про свій кількарічний досвід створення громадсько-активних шкіл та порятунку і підтримки сільських шкіл, які ліквідуються органами місцевого самоврядування за економічними мотивами.

Семінар є частиною всеукраїнського проекту «Поширення адаптованого польського досвіду задля збереження освітніх послуг в сільській місцевості», що реалізується Східноукраїнським центром громадських ініціатив за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках програми «Схід – Схід: партнерство без кордонів».

Партнери проекту: громадська організація М’АРТ (Чернігів), Харківська обласна фундація «Громадська альтернатива», Регіональний Благодійний Фонд «Резонанс» (Львів) та Вінницька правозахисна група.

Більше про проект

Додаткову інформацію можливо отримати за тел. (050) 19 04 952, e-mail: [email protected] .

Контактна особа: Переходченко Альона.

Контакти

Коментарі

Кушнір Тарас   4863 дні тому   #  

https://lh5.googleusercontent.com/_Nk077FW_mAs/SWhvHnJm34I/AAAAAAAAANE/nSDLVM4tyg4/26202011_45407__pic.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4863 дні тому   #  

https://lh3.googleusercontent.com/_Nk077FW_mAs/SWhu9g8AJFI/AAAAAAAAAM0/V2BFiMclk_M/76600.jpg

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.