bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація національної кампанії “Зробимо Україну чистою!” в Кіровограді
17.02.2011

Запрошуємо Вас прийняти участь в круглому столі, що відбудеться 19 лютого о 14:00 в приміщенні Орхуського інформаційного центру в Кіровоградській області, який знаходиться в приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки ім.. Д.І.Чижевського, на 2 поверсі, за адресою м. Кіровоград, вул. К. Маркса, 24.

Темою круглого столу є ознайомлення з представленою національною кампанію «Зробимо Україну чистою!» в місті Кіровограді, яку буде представляти регіональний координатор проекту «Let’s do it Ukraine! Зробимо Україну чистою!» Володимир Гаркуша (м. Київ).

Коротка інформація щодо національної кампанії «Зробимо Україну чистою!»

16 квітня 2011 року ініціатори національної кампанії «Зробимо Україну чистою!» планують зібрати понад 50 тисяч волонтерів по всій Україні для прибирання зелених зон від сміття.

Мета кампанії – змінити ставлення українських громадян до спільного життєвого простору та прищепити в суспільній свідомості потребу не смітити й дбати про довкілля. Також, ініціатори мають на меті об’єднати поодинокі заходи, які проводять різноманітні компанії та організації в Україні, в один потужний рух національного масштабу.

Юрій Пивоваренко, координатор «Let’s do it Ukraine», зазначив: «Зробимо Україну чистою!» є ініціативою групи людей, котрі працюють з екологічною тематикою.Наше завдання не просто прибрати міста на один день. Я більш ніж упевнений, що людина, котра вчора вийшла на прибирання, не кине сміття на вулиці сьогодні. Ми хочемо, щоб українці усвідомили, що діючи разом ми змінюємо наше життя на краще».

Історія вже налічує 15 аналогічних проектів, що пройшли у 8 країнах світу в 2010 році.

Рекорд побила Словенія, котра при населенні в 2 млн чоловік зуміла вивести на прибирання 250 тисяч людей. В Україні вже проводились проекти з такою задумкою, але меншого масштабу. 5 червня та 25 вересня 2010 року пройшов проект «Зробимо Київ чистим!».

5 червня зібралось близько 500 волонтерів, котрі прибрали 18 парків столиці, зібравши 371 кг пластикових пляшок, 2280 кг скла та 495 мішків з іншим сміттям. 25 вересня майже 700 волонтерів прибрали 20 парків, зібравши 1552 мішки зі сміттям загальним об’ємом 139,3 м3. Зокрема 323 мішки пластику і 424 мішки зі склом.

Детальна інформація про національну кампанію «Зробимо Україну чистою!» – на сайті letsdoit.org.ua .

За детальною інформацією звертайтеся до контактної особи співорганізатора у місті Кіровограді – Лісова Тетяна Сергіївна, моб.тел. (066) 20-53-44-8, [email protected] .

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.