bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Органи самоорганізації населення – чи можливо це в м. Кіровоград?
25.11.2008

26 листопада 2008 року о 14.30 в приміщенні Кіровоградської міської ради відбудеться круглий стіл на тему «Органи самоорганізації населення – чи можливо це в м. Кіровоград?!».

Участь у ньому візьмуть представники міської влади, депутатських фракцій, ініціативних громадян та органів самоорганізації.

Відповідно до п. 3 статті 3 Закону України «Про органи самоорганізації населення» їхніми основними завданнями є створення умов для участі жителів у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і Законів України, задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб жителів шляхом сприяння у наданні їм відповідних послуг, участь у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку відповідної території та інших місцевих програм.

До того ж органи СОН мають унікальний суспільно-правовий статус: з одного боку вони є по суті об’єднанням громадян за місцем проживання, з іншого – це публічно-представницький орган, який згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», є складовою системи місцевого самоврядування.

Якщо говорити про Швейцарію, то там органи самоорганізації беруть участь у розподіленні до 80% коштів місцевих бюджетів. Чи так це в Кіровограді? Що треба зробити аби органи самоорганізації стали самостійнішими? Відповіді на ці та інші запитання можна буде дізнатись на круглому столі, адже до участі в ньому запрошені представники виконавчих органів міської ради, секретар та депутати Кіровоградської міської ради.

Контакти

  • Краузе Наталія
  • ТО “Технології оптимального розвитку особистості”
  • [email protected]
  • 80522-27-23-19
  • 8098-533-98-16
  • http://www.toro.org.ua/
  • м. Кіровоград вул. Карла Маркса 41 кім. 215

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.