bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Пріоритети національного розвитку України
15.12.2010

Завершуючи оголошений ЮНЕСКО Міжнародний рік зближення культур, провідні науковці України зберуться на науково-практичну конференцію «Діалог культур: пріоритети сучасного розвитку України», яка відбудеться 20 грудня 2010 року в м. Києві за адресою вул. Кутузова, 8.

Початок конференції о 10.00, реєстрація о 9.00.

Організаторами конференції виступили три інститути, що представляють три національні академії: Інститут культурології Національної академії мистецтв України, Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.В.Кураса НАН України, Інститут проблем виховання Національної академії педагогіки наук України, а також Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв України.

Конференція закладе теоретичну базу майбутній широкій розмові про «діалог культур – той стрижень, який забезпечить унікальність нашої держави в Європі і світі» (послання Президента українському народу) в 21 столітті.

На конференції буде узагальнено і проаналізовано досвід міжкультурної взаємодії в історичній та сучасній перспективі на національному, європейському і світовому рівнях.

Головні кола проблем:

  • перспективи культур народів України в умовах глобалізації;
  • загальнонаціональна культурна ідентичність;
  • мовний простір України: стан і перспективи розвитку;
  • виховання і культура особистості.

У конференції візьмуть участь академіки В.Б. Євтух, В.Г. Кремень, Ю.А. Левенець, Ю.П. Богуцький, І.Д. Бех, В.П. Трощинський, А.В. Чебикін, В.А. Бітаєв, В.М. Шейко, І.М. Юдкін та ін., відомі науковці, дослідники, представники міжнародних організацій та посольств.

Відомий сучасний соціолог і філософ Зиґмунт Бауман у своїй статті «Незавершена пригода під назвою Європа» зазначив, що серед інших потрясінь, що виникли під кінець пологових мук нового часу, Європа винайшла нації, «тепер серед потрясінь, якими позначене життя нинішнього покоління …завдання полягає в тому, щоб винайти людство». «Міжкультурний діалог є головним інструментом досягнення цієї мети, без нього важко обстоювати свободу і добробут кожного, хто живе на європейському континенті» (Біла книга Ради Європи з міжкультурного діалогу «Жити разом у рівності й гідності»).

Проведення науково-практичної конференції є важливою ознакою входження України в європейський і світовий гуманітарний простір, орієнтований на базові цінності людства, зокрема, права людини, демократію, свободу різних форм культурного самовираження, толерантність тощо.

За додатковою інформацією звертатися до Оргкомітету: 235-72 28 (Волков Сергій Михайлович; [email protected], або Олександр Буценко – 067-2325048)

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.