bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

„Профілактика ВІЛ/СНІД: від обміну досвідом до спільної дії“
20.11.2008

21-22 листопада 2008 року у київському готелі „Русь“ Федеральне міністерство охорони здоров’я Німеччини та Міністерство охорони здоров’я України спільно з Об’єднаною програмою ООН з ВІЛ/СНІДу (UNAIDS) та Німецьким Товариством технічного співробітництва (GTZ) проведуть фахову конференцію „Профілактика ВІЛ/СНІД: від обміну досвідом до спільної дії“. Українські, німецькі та міжнародні експерти з ВІЛ/СНІДу з урядових та неурядових організацій обміняються досвідом конкретної проектної роботи й обговорять майбутні можливості співпраці.

Конференція відбудеться в рамках Німецько-Української партнерської ініціативи з питань подолання ВІЛ/СНІД, покликаної до життя Федеральним міністром Уллою Шмідт та її українським колегою Василем Князевичем. Основні напрямки співпраці в рамках Партнерської ініціативи зосереджено в області превентивних заходів, нагляду, лікування та догляду.

Поряд з поглибленням співробітництва на національному рівні співпраця розширюватиметься і в двох цільових регіонах (у Донецькій області та чотирьох областях Західної України). Загалом підтримку отримають 10 двосторонніх проектів. Загальна сума підтримки Федерального міністерства охорони здоров’я Німеччини становить у 2008 році понад 1 мільйон євро, і така підтримка буде продовжена наступними двома роками. Так, наприклад, для здійснення проекту національної превентивної кампанії України буде уможливлено трансфер знань шляхом кооперації між Федеральною агенцією просвіти з питань здоров’я, Німецькою СНІД-допомогою та відповідними національними установами в Україні. Інші проекти присвячені складанню превентивних концепцій для чоловіків, що мають сексуальні контакти з чоловіками, залученню позаштатних помічників у превентивній роботі, а також створенню партнерських зв’язків між клініками з метою покращення лікування та догляду за хворими на ВІЛ/СНІД.

Інші основні напрямки співпраці у галузі охорони здоров’я Україна та Німеччина розробили у спільній Програмі дій, яка має бути підписана в рамках конференції Міністром охорони здоров’я д-ром Василем Князевичем та Статс-секретарем у Федеральному міністерстві охорони здоров’я д-ром Клаусом-Тео Шрьодером. Основними напрямками кооперації у майбутньому мають бути відновлення університетських клінік в Україні, створення системи медичного страхування, медичне забезпечення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року та партнерські зв’язки між клініками.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.