bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фонд Розвитку Громад взяв участь у суспільному тижні УГКЦ
17.11.2008

Українська Греко-Католицька Церква ініціювала проведення в м. Донецьк міжсекторальної конференції на тему “Солідарність церков, релігійних організацій, громадських, соціальних та благодійних структур у сфері надання соціальних послуг незахищеним верствам суспільства”, яка відбулась 14 листопада в Донецьку.

Захід проводився в межах суспільного тижня УГКЦ, традиція якого сягає ще в 30-ті роки минулого століття. Тоді, у міжвоєнний час, УГКЦ об’єднувала українців різних конфесій навколо спільних цілей. На думку організаторів, зараз традиція проведення суспільних тижнів має закріпитися й на Донеччині.

Представники Новоазовської районної громадської організації «Фонд Розвитку Громад Новоазовського району Донецької області» взяли участь у активному, а й часом горячому, обговоренню першочергових заходів, які влада, громадські організації та Церкви мають реалізовувати в соціальній сфері.

Підґрунтям дебатів став досвід соціальної роботи БФ “Карітас”, ВБФ “Наш Дім-Україна” ВБФ “Helpika”, НРГО “Фонд Розвитку Громад Новоазовського району Донецької області”, БФ “Доброта” та інших організацій, представники яких брали участь в роботі конференції. Напрямків, що вимагають швидкого реагування виявилось надзвичайно багато: від необхідності покращення соціальної інфраструктури до вирішення болючих проблем соціуму. Наприклад, обговорення досвіду роботи благодійного фонду “Карітас” з родинами, в яких є ВІЛ-інфіковані дітки, змусила учасників конференції по-новому поглянути на солідарну відповідальність за розвиток суспільства.

З цього приводу член Правління Фонду Розвитку Громад Новоазовського району Олександр Клюжев зазначив наступне: “Зараз, дійсно, не час для агресивної конкуренції та ревного ставлення. Нам всім потрібно приходити туди, де громадяни не мають великого вибору, до кого звернутися за допомогою. Виступає влада з доброчинною ініціативою, треба підтримувати, виступає Церква, підтримуємо, виступає громадська організація, підтримуємо. У нашому Фонді, який спрямований на реалізацію в Новоазовському районі соціальних та інфраструктурних проектів, ми говоримо, що нам для ефективної роботи потрібен активний та відповідальний громадянин, а не перманентна проблема”. За результатами обговорення була прийнята резолюція конференції, у якій громадські та релігійні організації закликались до пошуку шляхів активізації взаємодії з соціальних питань.

По завершенню публічної частини конференції її учасники направились до макіївського будинку- інтернату для ВІЛ-інфікованих дітей, якими опікується Донецько-Харківський екзархат УГКЦ. Для мешканців інтернату був організований розважальний концерт дитячих пісень та святкова вечеря. Насправді організаторам треба було організувати цей візит ще до прийняття резолюції конференції, тоді, напевно, більшість дискусійних моментів просто б зникла. Діти показали дорослим, що таке взаєморозуміння. Можна припустити, що навіть той, хто не до кінця зрозумів про що була конференція, після цього її тему запам’ятав назавжди…

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.