bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Кременчуці відбудеться акція “Захисти себе сам!”
04.10.2010

За даними Моніторингу незаконного насильства в органах внутрішніх справ України (2009 р.), проведеним Харківською правозахисною групою, майже 1 300 000 осіб ставали жертвами незаконного насильства з боку працівників міліції. Найбільш вразливою групою, що постійно стикається з неправомірними діями міліції, є молодь. Нестача знань про свої права під час контакту зі співробітниками правоохоронних органів, а також недотримання норм законодавства самою українською міліцією є основними причинами перевищення службових повноважень співробітниками МВС. Вдаючись до профайлінгу (використання певного набору характеристик для ідентифікації осіб, підозрюваних у скоєнні правопорушення) міліція часто неправомірно зупиняє молодих людей, затримує, піддає опитуванням та оглядам без будь-яких розумних підозр.

Кременчуцька міська студентська рада повідомляє Вас про проведення Всеукраїнської акції «Захисти себе сам», приуроченої до Дня юриста України, яка розпочнеться 8 жовтня 2010 року, о 16:00 по вул. Перемоги 17/6 у приміщенні клубу Кременчуцького льотного коледжу Національного авіаційного університету. В ході акції представнику керівництва правоохоронних органів міста студентами-активістами будуть задані як заздалегідь підготовані питання, так і в режимі «відкритого мікрофону».

Акція вже успішно пройшла у Києві, Луганську, Харкові, Чернігові, Одесі, Миколаєві, Житомирі, Сімферополі, Тернополі, Рівному, Севастополі, Ялті, Маріуполі, Комсомольську та Глобине.

Цей проект спрямовано на підвищення рівня обізнаності молоді у сфері захисту своїх прав при контакті з міліцією та привернення уваги громадськості та керівництва МВС до проблеми дотримання прав людини працівниками МВС в Україні. В рамках проекту планується розповсюдження інформаційних буклетів для молоді про права при затриманні працівниками МВС. Акція здійснюється Кременчуцькою міською студентською радою за фінансової підтримки Норвезького Гельсінкського Комітету (НГК) в рамках проекту Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) (конкурс «Ініціативи молодіжних груп: права людини» національної освітньої програми «Розуміємо права людини»).

Контакти

  • Чебанов Богдан
  • Кременчуцька міська студентська рада
  • [email protected]
  • +3809775126413

Коментарі

Лілія Дмитренко   5037 днів тому   #  

Бажаємо успіху сусідам-кременчужанам! :-)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.