bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Державні та недержавні організації Києва об’єднують зусилля з метою координації послуг для дітей
16.05.2010

18 травня 2010 року в м. Києві представництво організації HealthRight International (Право на здоров`я), Київський міський центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді, Київський міський центр соціально-психологічної допомоги проводять круглий стіл для представників державних та недержавних організацій м. Києва, які здійснюють соціальний супровід та підтримку, профілактичну роботу серед дітей та молоді груп ризику щодо інфікування ВІЛ.

Захід має на меті розглянути ситуацію в м. Києві щодо надання соціальних, медичних, психологічних та профілактичних послуг дітям та молоді, в тому числі дівчаткам та жінкам вразливим до інфікування ВІЛ, визначити потреби в додаткових послугах, можливості підвищення їх якості.

Круглий стіл проходитиме з 11:00 до 14:00 (реєстрація учасників і представників преси – з 10:30) за адресою: м. Київ, вул. Новодарницька, 26, корпус 1 (приміщення Київського міського центру соціально-психологічної допомоги).

У заході візьмуть участь Смук О.Р., начальник Головного управління у справах сім’ї, дітей та молоді м. Києва, Танцюра В.А., директор Київського міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді, Крупчинська Л.І., директор Київського міського центру соціально-психологічної допомоги, Скіпальська Г.Б., директор представництва організації HealthRight International (Право на здоров’я) в Україні та інші керівники державних та громадських організацій міста. ВІЛ-інфекція серед підлітків та молоді груп ризику – це поєднання складних медичних, соціальних і психологічних проблем, котрі загострюють усі інші проблеми цієї цільової групи.

Водночас, багато соціально-психологічних чинників є факторами ризику інфікування ВІЛ. У 2008 р. організацією HealthRight International (Право на здоров’я) спільно з американськими Центрами з контролю над захворюваннями, за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства охорони здоров’я, Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні в деяких містах було проведено дослідження (зріз) поширеності ВІЛ-інфекції та поведінкових факторів ризику серед дітей вулиці та вуличної молоді віком 15–24 роки.

За результатами дослідження, поширеність ВІЛ-інфекції в зазначеній цільовій групі становила: в Києві – 18,6%, в Одесі – 26,7%, у Донецьку та Макіївці Донецької області – 9,8%. Безперечно, основний чинник ризику зараження ВІЛ у цій групі – вживання внутрішньовенних наркотиків.

У той же час було визначено низку статистично достовірних соціальних причин, що підвищують імовірність зараження ВІЛ-інфекцією молодих людей. Шанси заразитися ВІЛ майже вдвічі більші у 20-24-річних, ніж у 15–19-річних.

Відсутність одного з батьків майже вдвічі збільшує шанси інфікування, а обох батьків – більш ніж утричі. Рівень ВІЛ-інфікування збільшувався у відповідності до часу перебування на вулиці. Особливу підгрупу становлять дівчата та молоді жінки, які проживають або працюють на вулиці. Основними факторами, які передують їхньому виходу на вулицю є відсутність житла, батьківського піклування, професійних навичок тощо. Перебуваючи на вулиці, вони стикаються із більшим, ніж юнаки та чоловіки, спектром загроз, у тому числі, щодо інфікування ВІЛ.

І хоча державні і недержавні організації в м. Києві активно працюють із зазначеними цільовими групами, проте допомога, доступна для дітей та молоді, вразливих до інфікування ВІЛ, все ж залишається обмеженою і нескоординованою між надавачами послуг.

Просимо представників ЗМІ підтвердити свою участь до 18:00 14 травня 2010 р. за телефонами: (044) 425 46 13, або за електронною адресою: [email protected]

Круглий стіл проводиться в рамках проекту «Доступ до тестування на ВІЛ-інфекцію, профілактичних та інших послуг для дівчат та молодих жінок груп ризику в Україні», який реалізовує в м. Києві організація HealthRight International (Право на здоров’я) за підтримки СНІД Фонду Елтона Джона (Elton John AIDS Foundation).

Проект має на меті розширити доступ дівчат та молодих жінок, які опинилися в складних життєвих обставинах до соціальних, медичних, юридичних та інших послуг у місті Києві, покращити послуги, які надаються та забезпечити співпрацю між недержавними та державними надавачами послуг. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.