bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зустріч коаліції ІГС та представників місцевого самоврядування
05.03.2010

4 березня в Полтаві в приміщенні прес-центру Інституту економіки і права пройшла зустріч коаліції ІГС та представників місцевого самоврядування в рамках проекту      «Спільні дії заради забезпечення прав дітей», який в свою чергу є частиною проекту Європейського Союзу «Посилення ролі громадянського суспільства у захисті прав дітей», що реалізується Ресурсним центром ГУРТ.

Організатором зустрічі була ГО «Агенція розвитку громади».

На зустрічі були присутні представники громадських організацій:

«Агенція розвитку громади»
«Центр розвитку дитини і родини «Світлинка»
«Ліга соціальних працівників»
«Духовно-просвітницький центр - Полтава»
«Монтессорі-центр»
Асоціація «Світло надії»
БО «Віра. Надія. Любов»

Гостями зустрічі були В.Кузьмінський і В.Дибайло – міжнародні експерти з забезпечення прав дітей , представництво благодійної організації «Кожній дитині» в Україні. На зустрічі були присутні студенти Інституту економіки і права, які  отримують професію соціального працівника і є активними учасниками волонтерського руху. Міжнародний експерт з забезпечення прав дітей В. Кузьмінський ознайомив присутніх з критеріями оцінки ефективності діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у забезпеченні прав дітей, які були розроблені Представництвом благодійної організації «Кожній дитині» в Україні у співпраці з органами місцевого самоврядування. Була представлена докладна презентація про використання статистичних даних різних служб гуманітарної сфери для проведення аналізу стану діяльності в сфері захисту прав дітей, а також методика обрахунку і впровадження. Під час обговорення було зазначено , що більшість полтавських гуманітарних управлінь і служб вже надали інформацію, і невдовзі можна буде зробити подібний аналіз по Полтаві.

С.Гершкович висловив думку про те, що подібна методика може бути використана і для інших незахищених верств населення. Досвід Київської області у розробці і реалізації програм для забезпечення прав дітей представила В. Дибайло – заступник директора Представництва благодійної організації «Кожній дитині» в Україні.

В рамках зустрічі відбулась презентація міні проекту «Створення агенції підтримки, представництва та супроводу родин з неповносправними дітьми». Проект представляла У.Попова – провідний спеціаліст Монтессорі  центру реабілітації дітей інвалідів дошкільного віку «Соняшник». Вона закликала всіх зацікавлених в створенні Агенції до співпраці і повідомила. Що в рамках проекту буде створена база даних установ і організацій, які надають послуги неповносправним дітям і їх родинам. Наприкінці зустрічі обговорювались можливі форми співпраці Коаліції ІГС та місцевої влади щодо забезпечення прав дітей. Ключовою пропозицією було створення координаційної ради при міськвиконкомі по захисту прав дітей, яка б об’єднала зусилля державних структур і громадських організацій.  

Контакти

  • Бекреньова Світлана
  • ГО”Духовно просвітницький центр Полтава”
  • [email protected]
  • 0532 654520

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.