bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кожна дитина має право на дитинство
05.03.2010

В чому щастя дитини? Велике щастя мати люблячих маму і тата, бабусів і дідусів, братиків та сестричок. Щастя бути впевненим в першому кроці, знаючи, що батьки завжди допоможуть його зробити. Щастя вчитися вимовляти перші слова, будучи впевненим, що найперші вчителі – батько та матір – поруч з тобою. Щастя знати, що твої сльози є кому витерти, є кому підбадьорити та простягти руку помочі. Щастя, коли є батько, який насварить за зроблену дурницю і допоможе віднайти вірний шлях. Матір, яка завжди утішить, яка не спатиме ночами, коли з дитиною не все гаразд.

На превеликий жаль, для багатьох дітлахів України таке щастя є невідомим. Позбавлені батьківської турботи та любові, вони з нетерпінням чекають, коли ж віднайдеться довгоочікувана сім’я.

Слід констатувати факт, що на сьогоднішній день державна парасолька не взмозі захистити та надати на належному рівні весь спектр необхідної допомоги соціальним сиротам та сім’ям, що опинилися в скрутний час в не менш скрутних життєвих обставинах. Відтак, роль помічників значною мірою лягає на плечі громадських організацій. Спішу порадувати: малозахищеним та вразливим верствам населення, окрім самих себе, є на кого розраховувати. Круглий стіл «Актуальні проблеми підтримки материнства та дитинства», що відбувся 4 березня 2010 року, об’єднав низку громадських організацій, які завжди готові допомогти як порадою, так і ділом соціально слабким сім’ям.
 

Організатором даного заходу виступила Міжнародна благодійна організація «БФ «СОС Дитяче Містечко» у рамках проекту «Профілактика соціального сирітства» у місті Києві.
 Учасниками круглого столу виступили:

- Андрій Чупріков, Національний директор МБО «БФ СОС Дитяче Містечко»

- Валентина Фещук, координатор проекту «Профілактика соціального сирітства»

- Любов Лоріашвілі, головний спеціаліст відділу соціального інспектування та соціальної роботи з сім’ями КМЦСССДМ

- Руслана Безпальча, ГО «Київська школа рівних можливостей»

- Олена Кузьменко, начальник служби у справах дітей Подільської РДА м. Києва

- Оксана Ясельська, Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда - Україна»

- Олександр Максименко, голова фонду ГО «Печеряни»

- Марія Соломатіна, психолог Київського міського центру по роботі з жінками

Окрім того, були присутні багатодітні матері та жінки, для яких рідними стали не їхні біологічні діти. Кожна з них змогла дізнатися куди вона зможе звертатися у разі необхідної допомоги.
 

Андрій Чупріков, Національний директор МБО «БФ «СОС Дитяче Містечко»

Першим вітальне слово взяв Андрій Чупріков, оприлюднивши результати діяльності організації у 2009 році. Так під соціальною опікою фонду перебували 372 сім’ї, близько 200 сімей отримали матеріальну допомогу. Що стосується забезпечення отримання медичних послуг, то 180 дітей пройшли медичне обстеження та отримали необхідне лікування, близько 210 дітей отримали путівки на оздоровлення в дитячі табори та санаторії, а також 198 батьків пройшли медичне обстеження та отримали необхідне лікування. Крім того, до завдань фонду належить надання розмаїття інформаційних послуг психологічного, соціально – економічного та юридичного характеру, організація освітніх послуг, тренінгових занять та індивідуальних консультацій. Попри успішні результати функціонування організації, у 2010 року планується запровадити ряд нових сервісів, спрямованих на забезпечення та укріплення соціальної і економічної стабільності нужденних сімей.

Доповідач круглого столу Руслана Безпальча, ГО «Київська школа рівних можливостей»

«Ми не робимо нічого особливого, ми тільки даємо дитині те, що мають інші діти», - саме так звучить першочерговий принцип діяльності БФ «СОС Дитяче Містечко». Хочеться побажати даній організації наснаги у її подальшій, на мою думку, особливій, діяльності, яка часто є шансом на порятунок для соціальних сиріт та соціально слабких сімей.

Довідкова інформація:

«СОС Дитячі Містечка» - незалежна, неурядова, соціальна організація, яка з 1949 року функціонує на благо дітей, що залишилися без батьківської опіки, захищаючи їхні права та інтереси і сприяючи їхньому розвитку в 132 країнах світу. Представництво асоціації “СОС Дитяче Містечко” в Україні було засновано в 2003 році.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.