bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл: «Антикорупційна PIZZА: етичні норми державних службовців» м. Дніпро
18.11.2019

Якщо Ви вважаєте, що спільне між словами «PIZZА» та «CORRUPTION»  НЕ лише подвоєння літер … Тоді Вас запрошують на круглий стіл  в м. Дніпро  -  28.11.2019 ( Дніпропетровське обласне відділення ВУТ «Просвіта» імені Т. Г. Шевченка). 

Якщо Ви вважаєте, що спільне між словами «PIZZА» та «CORRUPTION»  НЕ лише подвоєння літер … Тоді запрошуємо Вас на  круглий стіл у рамках проекту в м. Дніпро  -  28.11.2019 ( Дніпропетровське обласне відділення ВУТ «Просвіта» імені Т.Г. Шевченка ). Головний інгредієнт – етичні норми держ.службовців.

Команда проекту «Зламай Корупційне Мислення» запрошує взяти участь у останньому регіональному заході в рамках проекту, що відбудеться:

Місто: Дніпро

Адреса: вулиця Володимира Мономаха 17а

Місце: Дніпропетровське обласне товариство «Просвіта» імені Т.Г. Шевченка  – 2-й поверх

Дата: 28 листопада 2019 року

Тривалість: з 12.00 до 15.00 години

Посилання для реєстрації на захід:  https://cutt.ly/peJSzmz

ГОЛОВНА МЕТА ЗАХОДУ: напрацювання необхідних та критично важливих змін до етичної інфраструктури функціонування системи Держава-Громадяни _ Громадяни-Держава. 

ФОРМАТ  круглих столів передбачає співвідношення 40/60 теоретичної та практичної частин:

- 1-ша складова - порівняльний аналіз досвіду впровадження етичних із залученням експертного середовища;

- 2-га складова – напрацювання, під час заходу, практичних кейсів для забезпечення правової основи дотримання етичних норм посадовцями та інструментів контролю.

Тематика  круглого столу до обговорення:

1)    Адвокація, громадський супровід та громадський контроль Реформи державної служби на основі 0-ї толерантності до корупції.

2)    Чи є впровадження електронних систем урядування (е-демократія) це панацея від проблем? Прозорість використання бюджетних коштів, оприлюднення актів ОМС, публічна звітність.

3)    Розбудова регіональної мережі взаємодії громадських ініціатив, бізнесу, влади та ЗМІ як базова точка підвищення прозорості та підзвітності органів державної влади.

4)    Важливість розвитку громадянських компетенцій за допомогою реалізації освітніх проектів, задля громадської підтримки антикорупційної реформи на місцевому рівні.

5)    Як відмовляти і бути не у позиції жертви при відмові від корупції? Правова основа звільнення службовця при порушенні ним норм етичної поведінки. Дії службовця при порушенні його прав передбачених законодавством.

6)    Етичні кодекси публічних службовців - чи необхідні вони?

7)      Чи є достатнім правове регулювання етичної поведінки державних службовців у контексті запобігання корупції у системі державної служби? НеДосконалість українського  законодавства, зокрема, Закону України “Про запобігання корупції”.

8)   Актуальні практики антикорупційної політики на рівні органів місцевого самоврядування, досвід впровадження етичних норм США, Британії та ЄС.

Антикорупційні круглі столи проводяться в рамках проекту «Зламай Корупційне Мислення», що реалізується  при підтримці  Посольства США в Україні.

З усіх додаткових запитань просимо звертатись за електронною адресою: [email protected]

 

Контакти

  • Дмитрій +380972123145

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.