bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підтримка належного урядування: проект протидій корупції в Україні – UPAC
15.10.2008

16 жовтня відбудеться круглий стіл: «Ефективність національної антикорупційної політики, роль громадянського суспільства і приватного сектору»

Місце: Великий конференц-зал Національної академії наук України м. Київ, вул. Володимирська, 55 (Секційний зал, 3-й поверх)

Попередня інформація:

Ефективність національної антикорупційної політики має бути переглянута та проаналізована з метою вивчення попереднього досвіду і успішного поступу у майбутньому. Неурядові організації та приватний сектор отримали корисний досвід майже в кожному секторі управління і добре знайомі з особливостями різних видів корупційної практики. Залучення громадських організацій та приватного сектору до розробки, впровадження та моніторингу національної антикорупційної політики є нагальним для забезпечення її успішності й послідовності.

На разі готуються важливі зміни в стратегічній, законодавчій та інституційній базах і передбачається: визначити новий механізм для здійснення координації, моніторингу та звітності щодо виконання антикорупційної стратегії (Концепції подолання корупції в Україні «На шляху до доброчесності») та плану заходів її реалізації ; прийняти оновлений план заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні «На шляху до доброчесності»; підвищити рівень спеціалізації у виявленні, розслідуванні та переслідуванні корупційних правопорушень; ухвалення Верховною Радою у другому читанні законопроектів з “антикорупційного пакету“

Крім того, громадські організації можуть зробити значний внесок в виконання рекомендацій GRECO та відповідних міжнародних антикорупційних стандартів.

Мета круглого столу: сприяння зміцненню ролі громадянського суспільства та приватного сектору в протидії корупції; перегляд ефективності національної стратегії та відповідного плану дій громадськими організаціями; підвищення рівня обізнаності щодо запропонованих реформ; сприяння посиленню відповідності рекомендаціям GRECO, а також міжнародним та європейським стандартам.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.