bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація геронтологічного інформаційно-консультативного центру
27.11.2009

3 грудня 2009 року у Києві відбудеться презентація для представників державних і недержавних структур, ЗМІ з приводу відкриття Геронтологічного інформаційно-консультативного центру Інституту геронтології АМН України геронтологічного інформаційно-консультативного центру.

Геронтологічний інформаційно - консультативний центр (ГІКЦ) є підрозділом ДУ „Інститут геронтології АМН України” (04114, Київ, вул. Вишгородська, 67, к.131).

ГІКЦ створений в межах виконання Україною Мадридського Міжнародного плану дій щодо старіння і підтриманий Фондом Народонаселення Організації Об’єднаних Націй.

Основною функцією ГІКЦ є надання людям літнього віку і членам їх сімей інформації та консультацій про доступні медичні, психологічні, соціально-побутові, юридичні, культурні та інші послуги, які вони можуть отримати згідно чинного законодавства в державних і недержавних організаціях.

Для цього центр створює спеціалізовану всеукраїнську базу даних організацій, які надають послуги людям літнього віку.Клієнтами ГІКЦ є люди літнього віку та члени їх родин, а також представники профільних державних і недержавних організацій.

Інформацію можна буде отримувати по телефону 044-431-05-09 або на Інтернет - сайті ГІКЦ http://www.gicc.org.ua за наступними розділами:

  • шляхи та умови отримання різноманітних послуг, а також можливості навчання населення та волонтерів принципам забезпечення активного довголіття, основам само- і взаємодопомоги (адреси та телефони установ, контактні особи)
  • нормативно-правова база стосовно населення літнього віку
  • корисні поради для людей літнього віку та членів їх сімей
  • відповіді на запитання
  • спілкування на сторінках сайту, тощо.

Окремим видом діяльності ГІКЦ є розробка і впровадження навчальних програм по забезпеченню активного і здорового довголіття, розвитку волонтерського руху ГІКЦ проводить тематичні семінари для різних груп населення літнього віку та членів їх сімей при підтримці Ради організації ветеранів України, вітчизняних та закордонних фондів.

ГІКЦ тісно співпрацює з Державним навчально-методичним геріатричним центром НМАПО імені П.Л.Шупика та створеним у межах українсько - голландського проекту МАТРА Волонтерським інформаційним геріатричним центром м. Києва, який працює на базі Амбулаторії сімейної медицини Шевченківського р-ну м. Києва. Крім того, ГІКЦ буде підтримувати постійні зв’язки з державними (амбулаторії сімейної медицини, територіальні центри соціального обслуговування населення, центри здоров’я, поліклініки тощо) і недержавними (Товариство Червоного Хреста. Рада організацій ветеранів України, БО Суспільна служба Києва, МБФ „Карітас України” тощо) організаціями, які надають різні види послуг людям літнього віку.

Все це сприятиме поглибленню взаємодії профільних державних і недержавних організацій у підвищенні якості життя літніх людей.

Менеджер проекту, професор Чайковська Віра Володимирівна
044-431-05-09, 066-34-96-80

Share/Bookmark

Контакти

  • Добровольський Руслан Іванович тел. 067-7778468
  • Суспільна служба Києва
  • [email protected]
  • 067-777-84-68
  • м.Київ вул. Вишгородська 67 к.131

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.