bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар на тему «Діти та Молодь під опікою: Що думає молодь?»
14.10.2008

6-9 грудня 2008 в м. Страсбург відбудеться  семінар «Діти та Молодь під опікою: Що думає молодь?»

Все більша кількість дітей росте без батьківської опіки. Незважаючи на увагу, що привернула Конвенція ООН з Прав Дитини до ситуації дітей без батьківської опіки, їхні права і досі дуже часто ігноруються.

Деякі кроки були зроблені для покращення ситуації шляхом прийняття міжнародних стандартів та рекомендацій. У 2005 Комітет Міністрів Європейської Ради прийняв Рекомендацію щодо прав дітей, які знаходяться під державною опікою (children that live in residential institutions). У 2007 три міжнародні НУО  -  FICE, IFCO та SOS Children’s Villages – опублікували Європейські стандарти якості для безпритульних дітей у рамках спільного проекту «Якість для дітей» («Quality4Children»). Проект охоплював понад 300 дітей, біологічних батьків, опікунів та соціальних робітників з 32 Європейських країн. Сьогодні основними труднощами є забезпечення належного виконання цих стандартів у кожній з країн.

Виходячи з зробленої роботи, Європейська Рада та НУО SOS-Kinderdorf International організовує спільний семінар «Діти та Молодь під опікою: Що думає молодь?» (Children and Young People in Care: What do YOUth think?)

Учасники семінару: 15 дітей та/або молодих людей з вибіркових опікунств Європи (alternative care in Europe) та 5 представників молодіжних передових організацій.

Завдання та цілі: розповсюдження та забезпечення прав дітей і молоді, що знаходяться під опікою, через закладення основ для співпраці між представниками молоді та Європейською Радою.

Робоча мова семінару – англійська. Якщо ви не володієте англійською мовою, будь ласка, вкажіть мову, якою ви могли б спілкуватися.

Заявки потрібно надіслати на email: [email protected] чи факсом +32/2/537 31 31 до 19 жовтня 2008.

Дорожні витрати: подорож організовується та оплачується організаторами.

Проживання: харчування та житло забезпечуються та оплачуються Європейською Радою при Європейському Молодіжному Центрі в Страсбурзі.

З англійської переклала Оксана Процуха,

волонтерка Ресурсного центру ГУРТ 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.