bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародна екологічна конференція Kryvyi Rih GREEN Strategy
26.10.2017

11 та 12 листопада у Кривому Розі проходитиме Міжнародний екологічний форум «Kryvyi Rih GREEN Strategy. Криворізька зелена стратегія»  мета якого спільно розробити стратегічний підхід до відновлення життєвоважливих ресурсів міст України.

Сьогодні, практично усі промислові міста України знаходяться у стані близькому до екологічної деградації, критичного погіршення стану здоров’я мешканців цілих областей. Концентрація отруйних речовин у повітрі, скидних водах, які потрапляють до річок, у ґрунтах щодня переважають гранично допустимі норми у десятки разів.

Кривий Ріг – є одним з найзабрудненіших промислових міст України, на його території працюють найбільше в Україні гірничо-металургійне виробництво, чотири гірничо-збагачувальних комбінати та близько сотні інших промислових підприємств.

11 та 12 листопада у Кривому Розі проходитиме Міжнародний екологічний форум «Kryvyi Rih GREEN Strategy. Криворізька зелена стратегія»  мета якого вивести міське екологічне планування на якісно новий рівень, створити платформу для взаємодії представників промислових міст – бізнесу, громади, міськвлади, фахових екологів, медиків – та Уряду і фінансового сектори, аби спільно розробити стратегічний підхід до відновлення життєвоважливих ресурсів міст України.

 Форум планується із застосуванням форматів панельних дискусій із залученням представників Мінприроди,  Міністерства охорони здоров’я, Народних депутатів України, промислових підприємств,  представників влади, фінсектору зацікавлених у інвестуванні в екологічну модернізацію, доповідей екологів-експертів, а також презентації окремих ініціатив, круглий стіл, «світове кафе»  для випрацювання спільних екологічних рішень, діловий тематичний  сніданок. Також працюватиме окрема секція щодо роботи з побутовими відходами у містах.

 За результатами форуму очікуються:

-  актуалізація у суспільній свідомості проблеми загостреної екологічної ситуації в країні, привернення до неї уваги держустанов та міжнародних організацій;

-  налагодження системи взаємозв’язків між екологозахисними організаціями та еко-активістами з різних міст України з метою посилення спроможності громадського сектору до вирішенні місцевих екологічних проблем їх лобіюванні на усіх рівнях;

-  створення робочої системи взаємодії із діючими та потенційними підприємствами-забруднювачами з метою максимального врахування екологічних потреб громади  та жорсткого забезпечення держорганами їх виконання;

-  започаткування розробки на державному рівні стратегії поводження із промисловими відходами, чітких нормативів їх виконання, ефективного залучення громади до моніторингу цих процесів.

Запрошуємо до участі екологів, представників закладів охорони здоров’я, представників підпрємств, громадських активістів, журналістів, студентів.

 Для участі у Форумі «Kryvyi Rih GREEN Strategy. Криворізька зелена стратегія» необхідно заповнити форму  https://goo.gl/NXgYkm  до 6 листопада 2017 року – підтвердження реєстрації надійне у листі-відповіді.

 Для спікерів з інших міст компенсується видатки на трансфер та проживання, організатори забезпечують харчування для учасників.

 Більше обновлюваної інформації на сторінці заходу у facebook  https://www.facebook.com/events/489275438124152/

Контакти

  • Організатор Громадська спілка “Екологічна рада Криворіжжя”
  • 38 098 016 41 33

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.