bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Разом ефективніше
18.09.2009

До такого висновку прийшли учасники круглого столу «Громадськість і влада: взаємодія в питаннях соціальної адаптації дітей вразливих категорій», який відбувся 17 вересня 2009 року в малому залі адміністрації Корабельного району. У його роботі взяли участь представники Управління освіти міськвиконкому, служби дітей і відділу у справах сім'ї, дітей та молоді Корабельного району, заступники директорів шкіл з виховної роботи, представники громадських і молодіжних організацій міста.

Вони підвели проміжні підсумки Програми по роботі з дітьми, що знаходяться під опікою і дітьми з малозабезпечених сімей. Її реалізують Миколаївський міський клуб волонтерів і Центр соціальних програм РУСАЛу за підтримки Фонду розвитку міста Миколаєва в рамках конкурсу малих грантів «Твоя ініціатива» за участю адміністрації Корабельного району.

В ході обговорення були розглянуті питання соціальної адаптації і активного пристосування дітей цих категорій до нових умов життя, організації їх позашкільного дозвілля.

Начальник Служби дітей Корабельного району Олена Мамонтова, відзначила актуальність і важливість додаткової підтримки дітям і завірила присутніх в максимальному сприянні органів влади в реалізації подібних ініціатив.

Директор ЦСП РУСАЛу Дмитро Мурашко повідомив про те, що сьогодні в Програму вже хочуть попасти хлопці навіть з благополучних сімей. Тренінги, конкурси, кіноклуби, заняття «арт-терапією» привертають і їх увагу. І спільне спілкування дітей з цих різних соціальних груп могло б принести свої додаткові плюси.

Керівник Миколаївського клубу волонтерів Анна Єрьоменко акцентувала увагу на значущості позашкільної роботи і організації дітей в дні шкільних канікул. За результатами анкетування для багатьох з них єдиним заняттям в цей час є перегляд телевізора. Це викликає заклопотаність і необхідність ухвалення певних рішень.

Підсумком роботи круглого столу стало рішення щодо опрацювання питання створення районного консультаційно-дорадчого органу з обов’язковою участю шкільного самоврядування. Цей орган може взяти під свій контроль всі напрями роботи з дітьми цих соціальних категорій. Також учасники заходу відзначили, що для підвищення ефективності роботи необхідно об’єднати зусилля громадських організацій і органів влади, використовувати нові форми навчання і весь накопичений досвід.

Контакти

  • Дмитро Мурашко
  • Фонд “Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні”
  • [email protected]
  • 8 (0512) 636696
  • 8 (067) 4931449.
  • http://www.csp.mk.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.