bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конференція для керівників малих міст України (Вінниця)
20.10.2016

Дедлайн - 31 жовтня 2016 р. 9-10 листопада 2016 р. відбудеться перша всеукраїнська науково – практична конференція для керівників малих міст України  «Місто як діалог. Чотирьох мірне моделювання розвитку: суспільство, свідомість, самореалізація, субсидіарність».

Зміни, які відбуваються у великих містах та пов’язані із покращенням інфраструктури, створенню нових робочих місць, що сприяють збільшенню доходів населення, не є свідками розвитку України. Малі міста, в яких мешкає більш ніж 50 відсотків населення країни -  це реальні індикатори стану держави. 

Куди рухаються малі міста? Немає єдиної відповіді на це запитання. Визначення напрямку розвитку таких населених пунктів залежить від географічного розташування, закономірності розвитку територій за попередніх часів, від економічної спеціалізації: монофункціональної або багатофункціональної міської економіки, тощо. 

Ми живемо в епоху постіндустріальної економіки. Це час, коли необхідно звертати увагу на культурні та людські ресурси. Це шлях, який не несе великих фінансових обтяжень але потребує культурної ідеї розвитку, яку буде покладено в основу культурно – економічної стратегії міста. Цей напрямок розвитку території є мало відомим для керівників малих міст України, але ефективно використовується у світі. 

Ефект культурно – економічного розвитку таких територій спрямовується на пом’якшення територіальних контрастів в країні. Як наслідок, відбувається розвиток інфраструктури в залежності від напрацьованої ідеї. Багато хто маючи такий потенціал не використовують  його. Позиціювання малого міста в глокальному контексті – це винахід в кожному конкретному випадку.

З метою імплементації досвіду та знайомство із кращими практиками європейських міст Німеччини, Польщі, Грузії та Болгарії 9-10 листопада 2016 року у місті Вінниця відбудеться Перша всеукраїнська науково – практична конференція для керівників малих міст України

«Місто як діалог. Чотирьох мірне моделювання розвитку: суспільство, свідомість, самореалізація, субсидіарність»

Враховуючи обмежену кількість місць для учасників, необхідно зареєструватись  до 31.10.2016. на сайті http://www.iculture.com.ua або за посиланням.

Організатори конференції: Міністерство культури України в співпраці із ГО Інститут культурної політики (Вінниця)

Партнери конференції: Обласна державна адміністрація та Вінницька міська рада  

Конференція відбувається за підтримки міжнародних інституцій: Гете інститут в Києві, Міністерство закордонних справ Німеччини, Польський інститут в Києві

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.