bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Національний форум «Як змінилась Верховна Рада за півтора року роботи» (Київ)
07.06.2016

Як працює Верховна Рада восьмого скликання, наскільки активними є українські парламентарі у законотворчій діяльності і взаємодії з громадянами та чи відбувся поступ у відкритості й прозорості роботи народних депутатів? Обговорити ці питання пропонуємо під час Національного форуму «Як змінилась Верховна Рада за півтора року роботи», який відбудеться у понеділок, 13 червня,  з 13:00 до 17:00 у конференц-залі готелю «Президент Готель» (за адресою: Київ, вул. Госпітальна, 12).

Під час заходу будуть презентовані основні показники роботи Верховної Ради за півтора року її діяльності та аналіз ефективності роботи народних обранців у гендерному розрізі. ОПОРА оприлюднить рейтинги 105 депутатів-мажоритарників за 3 місяці моніторингу їхньої діяльності. Учасники дискусії обговорять проблему дотримання Регламенту та процедур законотворчої роботи, а також український досвід реалізації Декларації відкритості парламенту.

Окрім того, представники громадських організацій презентують інструменти парламентського аналізу, а наприкінці заходу всі зацікавлені зможуть взяти участь у практикумі щодо роботи з відкритими парламентськими даними.

Програма заходу:

13:00 – 13:35 – Вітальне слово. Основні показники роботи Верховної Ради України за 1,5 року;

13:35 – 15:00 – Панель 1. Український парламент на шляху до відкритості та прозорості;

15:00 – 15:20 – перерва на каву;

15:20 – 16:30 – Панель 2. Взаємодія парламентських партій та депутатів-мажоритарників з громадянами

16:30 – 17:10 – Панель 3. Інструменти парламентського аналізу та робота з парламентськими даними 

17:10 – 18:00 – Workshop. Робота з open data громадської платформи Вони голосують для тебе (https://rada4you.org/) та Порталу відкритих даних Верховної Ради (http://opendata.rada.gov.ua/).

До участі у дискусії запрошено народних депутатів України, представників політичних партій, Апарату Верховної Ради України, Секретаріату комітетів Верховної Ради України, експертів та журналістів.

Реєстрація за посиланням до 10 червня 2016 р., 15:00.

За додатковою інформацією звертайтеся: Юрій .Хорунжий, 063 616 0481, [email protected]

Захід відбувається в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.