bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конференція «Системний підхід до вирішення міждисциплінарних проблем сталого розвитку» (Полтава)
23.05.2016

Запрошуємо до участі у п'ятій щорічній експертній панельній дискусії в рамках Європейського тижня сталої енергетики «Системний підхід до вирішення міждисциплінарних проблем сталого розвитку», яка відбудеться 16 червня 2016 р..

Метою конференції є розробка механізмів діалогу між державними, громадськими та науковими організаціями в галузі сталого розвитку. А також презентація нових тенденцій сталого розвитку, поширення інформації, обмін досвідом, встановлення контактів, ініціація проектів, трансфер технологій та залучення інвестицій в цю сферу.

У конференції візьмуть участь керівники державних органів влади, громадських організацій, працівники фінансових організацій і фондів, вчені, фахівці та представники компаній, що працюють в сфері підвищення енергоефективності та захисту навколишнього середовища.

Планується проведення наступних секцій:

  • Розширення прав і можливостей Європи: роль громадян, місцевих громад і інноваційне фінансування проектів;
  • На шляху до енергетичної демократії – місцева влада та громадське суспільство в проектах із підвищення ефективності використання відновлюваних джерел енергії та енергозбереження;
  • Енергозберігаюче обладнання та технології на промислових підприємствах;
  • Смарт спеціалізація в галузі сталого розвитку – реалізація пріоритетів в регіонах Європи;
  • Інновації в наукових дослідженнях й освіті;
  • Новий ринок, нові потреби, нові проблеми – дослідження пріоритетів споживачів енергії;
  • Механізми фінансування стійкої енергетики і трансфер технологій.

В рамках конференції буде проведено конкурс-виставка енергоефективного обладнання та технологічних рішень, круглі столи, брокерські зустрічі та інші заходи

Тиждень сталої енергетики ЄС спрямований на ініціацію приватних споживачів, органи державної влади та інших зацікавлених сторін об’єднати зусилля у формуванні сталого енергетичного майбутнього Європи. Збираючи тисячі людей для обміну досвідом у всіх областях, ця платформа сприяє відкритому обговоренню політики Євросоюзу з питань енергетики і його трьох основних принципів:

  • Енергоефективність;
  • Декарбонізація економіки з акцентом на поновлювані джерела енергії;
  • Дослідження, інновації і конкурентоспроможність.

Тиждень сталої енергетики ЄС (EUSEW) – ініціатива Європейської комісії. Вперше захід відбувся у 2006 році. Східно-Європейська Академія наук приєдналася до цієї ініціативи в 2011 році і щорічно проводить заходи (конференції, семінари, круглі столи) як у Полтаві, так і в Україні в рамках тижня сталої енергетики. У 2012 році Академія проводила спільний захід у м. Берген (Норвегія). Сьогодні, цей захід координується Виконавчим агентством комісаріату Європейської комісії з енергетики.

Тиждень сталої енергетики ЄС спрямований на підвищення енергоефективності та відновлюваних джерел енергії. Цей захід покликаний поширювати кращі практики, надихати на нові ідеї і створювати альянси для отримання допомоги в задовільненні енергетичних та кліматичних цілей ЄС.

Мета заходу полягає у формуванні системного підходу, що складається з декількох індивідуальних зусиль, для мотивації системних змін за допомогою різноманітних заходів по всій території ЄС і в асоційованих країнах.

Для участі необхідно заповнити онлайн-анкету до 10 червня 2016 р.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.