bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські організації шукатимуть шляхи вирішення проблем вимушених переселенців в Україні
10.05.2016

Представники понад пів сотні громадських організацій з різних куточків України збируться 12-13 травня 2016 року у Львові, аби обмінятися досвідом та навчитись від місцевих та закордонних експертів, як краще допомагати вимушеним переселенцям (надалі – ВПО). Дводенна конференція охоплюватиме питання інтеграції внутрішніх переселенців у економічній, культурній, юридичній та психологічній сферах, а також планування, реалізацію та фінансування програм підтримки переселенців.

Програму конференції склали власне самі організації, що працюють з ВПО. За результатами опитування, в якому взяли участь понад 70 організацій, найбільшою загрозою є «втома» суспільства від цієї проблематики (51 відповідь), та пов'язані із цим труднощі із залученням волонтерів та ресурсів. Серед потреб переселенців називають допомогу у пошуку роботи (43 відповіді) та підвищення толерантності до переселенців у місцевих громадах (36 відповідей). Найбільше чого потребують громадські організації є співпраця із міжнародними організаціями (59 відповідей), представниками бізнесу (42 відповіді) та іншими громадськими організаціями, що допомагають ВПО (43 відповіді).

Учасники конференції почують виступи колишнього Міністра з питань біженців та розселення Грузії, Тамар Мартіашвілі та експерта з питань дитячої психології Італійсього Католицького університету Святого Серця, Франчески Джіордано. Багато часу відведено для роботи дискусійних груп, що сконцентрують увагу на обговоренні ролі медіа, лобіювання, ефективної комунікації та фінансування програм інтеграції переселенців. Програма заходу також передбачає виставки проектів українських НУО (12 травня) та донорських програм (13 травня).

У конференції візьмуть участь понад 50 українських неурядових організацій, донорські організації:  МОМ (Міжнародна організація з міграції), USAID (Агенство США з Міжнародного Розвитку), UKAID, ПРООН, WNISEF; посольства США, Канади, Великобританії.

Перший день Конференції з питань вимушених переселенців транслюватиметься онлайн - http://tvoemisto.tv/on-line/ 

Ініціатор заходу – британська благодійна організація BEARR Trust, заради організації конференції об’єднала зусилля із Інститутом лідерства та управління Українського католицького університету, в стінах якого і пройде цей захід.

BEARR Trust вже майже 25 років підтримує неурядові організації у країнах, які до 1991 року входили до складу Радянського Союзу.  Минулого 2015 року в межах своєї програми невеликих грантів, BEARR Trust підтримав проекти із надання психологічної допомоги вимушеним переселенцям, які втратили свої домівки через конфлікт в Україні. Фонд отримав понад 150 заявок на фінансування та надав шість грантів неурядовим організаціям з Одеси, Дніпропетровська, Києва та Запоріжжя. Цього року грантова програма  BEARR Trust спрямована на підтримку навчання для біженців та переселенців.

Роберт Брінклі, голова правління BEARR Trust, колишній посол Великобританії в Україні:  «Українське суспільство сильне. Багато хто у світі із захопленням споглядає за українськими волонтерами та НУО, які виросли із потреб війни, економічних негараздів та більш як мільйона внутрішніх переселенців. Їх сила, ініціативність та самопожертва гідні пошани. Я із нетерпінням чекаю на два дні плідної роботи, дискусій та навчання, заради всіх тих, хто змушений був залишити свої домівки та розпочати життя заново».

Інститут Лідерства та Управління (що входить до складу Українського Католицького Університету) вже протягом 13 років підтримує організації громадянського суспільства та молодіжних лідерів. Ця унікальна освітня установа підтримує розвиток громадянського суспільства, допомагаючи громадським організаціям діяти більш професійно.

Наталя Бордун, директор Інституту лідерства та управління УКУ: «Сьогодні громадські  організації, зокрема й ті, що працюють з внутрішньо переселеними особами, потребують майданчику для обміну досвіду та ідей, зустрічі із донорами та представниками влади.  Ми віримо, що такі перетини є вкрай важливі.  Вони допомагають шукати нестандартні вирішення, в синергії реалізовувати нові проекти та поглиблюють довіру до громадських інститутів.  Для ІЛУ ця конференція є чудовою нагодою долучитись до вирішення важливих суспільних викликів.»

Адреса проведення заходу: Український католицький університет, м Львів, вул Хуторівка, 35а.

Довідково

Ця конференція організовується британською благодійною організацією The BEARR Trust у партнерстві з Інститутом лідерства та управління Українського Католицького Університету. Організатори щиро вдячні за фінансову підтримку надану Програмою Розвитку ООН в Україні (ПРООН). 

BEARR Trust (www.bearr.org) є британською благодійною організацією, яка допомагає невеликим громадським організаціям, які займаються питаннями здоров’я та добробуту в Росії, Східній Європі, Центральній Азії та на Південному Кавказі з метою розширення знань, ноу-хау, навичок і контактів. 

Результати опитування громадських організацій, що працюють із переселенцями та повний текст звернення Роберта Брінклі, голови правління БЕАРР Траст  знаходяться у додатку

Контакти

  • З питань акредитації ЗМІ
  • Олена Тверда - менеджер із зв’язків з громадськістю
  • 097 272 17 39
  • З питань додаткової інформації про BEARR Trust Анна Луканіна-Морган
  • [email protected] або [email protected]
  • www.bearr.org
  • Twitter: @BEARRTweets
  •  www.facebook.com/BEARRTrust

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.