bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

23 вересня 2015 МЦПД проводить круглий стіл «Чи спрацює гендерна квота на місцевих виборах 2015 р.?»
14.09.2015

Міжнародний центр перспективних досліджень проводить 23 вересня 2015 року круглий стіл «Чи спрацює гендерна квота на місцевих виборах 2015 року?»

Захід проводиться у рамках постійно діючого проекту МЦПД «Збільшення можливостей жінок». 

Мета заходу: оцінити можливий вплив законодавчих змін щодо гендерних квот під час місцевих виборів на рівень представництва жінок у місцевих радах; виявити ризики, які стоять при цьому перед політичними партіями, місцеві осередки яких планують брати участь у виборах, а також перед виборцями та кандидатками до місцевих рад; окреслити подальші кроки щодо збільшення представництва та ролі жінок у політичному процесі.

Презентація: під час заходу будуть представлені результати опитування парламентських політичних партій і деяких їхніх осередків щодо виконання вимог про 30% гендерну квоту, зроблене експертами МЦПД спільно з інформаційним партнером проекту медіа порталом «Апостроф».

Питання до обговорення:

  • Чи трансформується 30% гендерна квота у мінімум 30% представництво жінок у місцевих радах в умовах нової виборчої системи з напіввідкритими списками? Які гендерні квоти більш ефективні і чому? Чи готові виборці до обрання депутатів згідно з квотою, а жінки – до активної участі у передвиборчій кампанії?
  • Чи встигають політичні партії виконати норму про зазначення у своєму статуті розміру квоти, що визначає мінімальний рівень представництва жінок і чоловіків у виборчому списку кандидатів у депутати місцевих рад? Чи не стане це на заваді реєстрації їх ЦВК як учасників виборчого процесу?
  • Якою мірою залучені жінки до лав парламентських та позапарламентських партій загалом і до їх керівництва зокрема? Чи планують та яким чином політичні партії дотримуватимуться вимог щодо заповнення гендерної квоти?

Як ставляться партії до гендерних квот як тимчасових заходів з метою залучення жінок до рівня прийняття рішень? Чи у передвиборних програмах політичних партій міститимуться положення про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків?

До участі у дискусії запрошуються: керівники політичних партій, партійні функціонери, залучені до партійного будівництва, народні депутати України (зокрема члени та членкині Міжфракційного депутатського об’єднання сприяння ґендерній рівності «Рівні можливості»), представники рад усіх рівнів, політологи та політичні консультанти, експерти та експертки з гендерних питань, громадські активісти та активістки тощо.

Круглий стіл відбудеться 23.09.2015 об 10-00 за адресою: м. Київ, вул. Інститутська 14, 4-й поверх, конференц-зал МЦПД

Реєстрація учасників: Для участі у конференції просимо зареєструватися за електронною адресою [email protected], вказавши своє ім’я та прізвище, організацію, яку Ви представляєте, та контактні дані. У разі виникнення додаткових питань просимо звертатися за телефоном: (+38-050) 204-49-91 (контактна особа: Олена Захарова).

Реєстрація ЗМІ: Для участі представників медіа у конференції просимо зареєструватися за електронною адресою [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.