bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл «Національний діалог в Україні: які шанси на успіх?»
10.07.2015

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) 13 липня 2015 р. об 11:00 проведе круглий стіл «Національний діалог в Україні: які шанси на успіх?».
 
Пройшло більше року з часу проведення у травні 2014 року трьох загальнонаціональних круглих столів, метою яких декларувався пошук загальнонаціонального консенсусу в Україні через діалог. Через низку причин ця мета не була досягнута і тому процес пошуку можливостей діалогу, об’єднання та примирення перейшов у руки громадянського суспільства. За цей час було запущено низку ініціатив, однією з яких став проект Міжнародного центру перспективних досліджень «Започаткування Національного діалогу в Україні».
 
Питання діалогу є особливо актуальним, оскількина сьогодні фактично здійснюється імплементація сценарію ізоляції щодо неконтрольованих територій Донецької та Луганської областей. Це не гарантує ані замороження конфлікту на Сході України, ані тим більше не сприяє його вирішенню. Водночас, Національний діалог може стати одним із інструментів реінтеграції регіону, а також сприятиме зниженню поляризації у суспільстві та закладенню підвалин для об’єднання різних регіонів України на основі спільних цінностей.
 
Мета: Даний круглий стіл покликаний представити окремі висновки щодо можливих шляхів та перспектив вирішення проблеми, які були напрацьовані у рамках проекту Міжнародного центру перспективних досліджень.
 
Питання до обговорення:
  • Які кроки необхідно зробити громадянському суспільству та владі для реінтеграції країни?
  • Як побудувати модерну українську націю не на словах, а у справах?
  • Як через Національний діалог прийти до загально-національного консенсусу щодо необхідності модерної української нації?
  • Історичні міфи, мова та зовнішньополітичні орієнтири як точки роз’єднання українського суспільства. Чи існують шляхи перетворення слабких сторін у сильні?
  • Яка роль державних інституцій та громадянського суспільства у реінтеграції країни?
  • Особливості сприйняття конфлікту на Сході країни в українському суспільстві. Як перейти на державницький рівень мислення при оцінці конфлікту?
  • Як «почути Донбас» та донести позитивний меседж жителям окремих районів Донецької та Луганської областей?

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.