bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ЮНЕСКО турбує стан ставлення українців до об’єктів культурної спадщини
26.05.2009

27 травня о 13.30 в інформаційній агенції "Українські новини" за адресою вул. Еспланадна, 20 відбудеться прес-конференція Національної комісії у справах ЮНЕСКО на тему "Стан об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО в Україні".

У прес-конференції візьме участь заступни голови національної комісії у справах ЮНЕСКО Михайло Скуратовський. До участі також запрошено представників Державної служби з питань національної культурної спадщини та Головного управління охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації.

На прес-конференції буде повідомлено попередні результати візиту комісії ЮНЕСКО до Києва на початку березня цього року. Представники цієї організації інспектували дотримання вимог щодо буферних зон довкола об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО в Києві. Експерти висловили занепокоєння станом дотримання пам'яткоохоронного законодавства та вимог ЮНЕСКО щодо буферних зон Софії Київської та Києво-Печерської Лаври. Про можливі загрози за результатами оприлюднення фінального звіту експертів буде розказано представниками Національної комісії у справах ЮНЕСКО.

Окрім того, на прес-конференції буде піднято питання про будівництва, що на даний момент найбільше загрожують об'єктам культурної спадщини ЮНЕСКО у Києві, зокрема йдеться про Десятинний провулок та вулицю Гончара.

Прес-конференцію організовано за підтримки громадянської ініціативи "Збережи старий Київ".

Контактний номер телефону - 8-067-502-57-27 (Інна Совсун).

Контакти

  • Інна Совсун
  • 8 067 502 57 27

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.