bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Всеукраїнська конференція «Репродуктивне здоров’я жінок з інвалідністю»
16.06.2015

18 червня  2015 року ВГО «Національна Асамблея інвалідів України» спільно з Програмою USAID «Здоров’я жінок України» проводить Всеукраїнську конференцію «Репродуктивне здоров’я жінок з інвалідністю» 

Україна, ратифікувавши в 2009 році  Конвенцію ООН про права інвалідів  взяла на себе зобов’язання  забезпечити доступ людей з інвалідністю до якісних послуг в сфері охорони здоров’я, включаючи сферу репродуктивного здоров’я.

Жінки з інвалідністю мають такі ж проблеми зі здоров’ям, як і всі інші жінки. Проте нерідко медичні працівники бачать лише інвалідність і, як результат, більшість проблем, пов’язаних зі здоров’ям жінок з інвалідністю ігнорується, так само як і їх право на свободу вибору у прийнятті рішень.

 В 2014 році  за ініціативи  Національної Асамблеї інвалідів України та за підтримки Програми USAID «Здоров’я жінок України» розпочався  інноваційний проект що стосувався  забезпечення репродуктивних прав жінок з травмою хребта та спинного мозку. Проект реалізовувався в 4 пілотних областях: Вінницькій, Львівський, Луганській, Житомирській. За час впровадження проекту,  отримавши підтримку місцевих органів влади, вдалося досягти певних позитивних результатів, які буде презентовано на вищезазначеній підсумковій конференції.

На конференції  учасники  матимуть змогу дізнатись  про існуючі бар’єри у наданні медичних послуг жінкам з травмою хребта та спинного мозку; про позитивні практики, що були запроваджені під час реалізації проекту, обміняються думками щодо можливостей покращення ситуації в сфері репродуктивних прав жінок з травмою хребта та спинного мозку та обговорять подальші кроки роботи в цьому напрямку.

 До участі в конференції запрошуються  лікарі,  працівники управлінь охорони здоров’я, представники органів законодавчої та виконавчої влади,  громадські організації людей з інвалідністю, засоби масової інформації.

Захід відбудеться за адресою: м. Київ, вул.  вул. Інститутська, 4,  готель «Україна», конференц-зала 3-й поверх. Початок роботи конференції  о 10.00 год.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.