bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дискусійний круглий стіл «Державна програма підтримки, адаптації та реабілітації сімей бійців АТО»
11.06.2015

12 червня 2015 року – об 11.00—  в медіа-центрі “Время” (м. Харків, вул. Сумська, 72) проводить дискусійний круглий стіл.

Тема: - «Державна програма підтримки, адаптації та реабілітації сімей бійців АТО, як складова частина загальнодержавної програми реабілітації. Орієнтація на регіональність.»

Мета - обговорення давно дозрілого для нашої країни питання про об’єднання всіх наших зусиль з подолання наслідків даної політичної ситуації та військових дій на території нашої країни. Безліч людей зараз рухаються в напрямку рішень цих проблем. Величезна кількість волонтерів включилося в роботу.

Аби отримати максимальний результат від тисяч і тисяч волонтерських зусиль, від множинних урядових ініціатив, зараз нам потрібно об’єднати наші результати і наш досвід. На підставі нашого досвіду і нашої роботи, ми можемо спільно розробити комплексну програму з реабілітації, адаптації та підтримки бійців і їхніх родин.

Під час круглого столу планується обговорити питання запровадження програм реабілітації учасників бойових дій в зоні АТО з врахуванням “Принципу регіональності”.  Які саме підходи, методи та ресурси треба застосовувати для ефективної психологічної реабілітації учасників АТО та членів їх сімей. Роль організацій громадянського суспільства та органів влади у забезпеченні програма відновлення здоров’я та якості життя бійців АТО та їх родин, шляхів повернення до мирного життя. Відновлення

У дискусії візьмуть участь:

Олександр Сітенко, президент громадської організації «Товариство учасників руху»

Володимир  Коростій, д.мед.н., професор кафедри психіатрії, наркології та медичної психології, керівник Центру психосоматики, психотерапії та психологічної реабілітації Харківського національного медичного університету

Ганна Кожина, д.мед.н., професор. академік Академії наук Вищої освіти України, Завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології, Харківського національного медичного університету, керівник науково-методичного Центу з психоосвіти МОЗ України

Наталія Марута, професор, заступник  директора з наукової роботи, керівник відділу кризових станів ДУ «Інститут неврології, психіатрії та наркології НАМН України»,  голова Республіканської проблемної комісії з психіатрії та медичної психології, заступник голови науково-практичного товариства неврологів, психіатрів та наркологів України.

Анна Громова (Київ), психолог, коуч, волонтер «Громадська організація «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій»

Світлана Горбунова-Рубан, заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення

Микола Сапєлкін, юрист, ветеран АТО, Благодійний фонд “Центр допомоги ”ГАРАНТ”

Лупова Ольга Зігмундівна

Голова правління ГО клуб “Імпульс”, завідувач відділення медико-соціальної допомоги підлікам та молоді “Клініка, дружня до молоді” “, практичний психолог вищої категорії, Громадська організація клуб “Імпульс”  Захист прав та інтересів громадян- юридична допомога; допомога людям в подоланні залежності від алкоголю та наркотиків реабілітаційні програми;  допомога ВІЛ-інфікованим та їх близьким-соціально психологічний супровід протидія торгівлі людьми-робота з молоддю та з постраждалими;  попередження насильства в сім,ї-корекційні програми для агресорів, соціально-психологічна допомога учасникам АТО; формування  здорового способу життя

Представники Харківського облвійськомату, громадських організацій, психологи, волонтери, юристи. До участі в обговоренні Державної програми підтримки, адаптації та реабілітації сімей бійців АТО запрошуються: бійці АТО, медпрацівники та керівники реабілітаційних команд, волонтери, представники влади та бізнесу, політики та всі небайдужі громадяни.                                                                                    

Контакти

  • тел. 050-406-8913
  • Алла Євдокимова

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.