bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Доля дитини очима журналіста
22.05.2009

29 травня 2009 року у прес-центрі Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т.Шевченка (адреса: вул. Мельникова, 36/1) з 12:00 до 14:00 відбудеться дискусія-презентація «Доля дитини очима журналіста».

Захід відбуватиметься в рамках щорічної конференції «Журналістська весна» напередодні Всесвітнього дня захисту дітей. Організаторами заходу виступають Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, МГО «Інтерньюз-Україна», Інститут журналістики.

Під час заходу відбудеться презентація українського видання посібника для журналістів «Медіа і права дітей», перекладеного і адаптованого експертами МГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки ЮНІСЕФ. Посібник містить основні сюжетні лінії, які можуть стати основою для медіа-матеріалу з тієї чи тієї теми. Також у посібнику подано контрольні запитання, на які має дати відповідь журналіст, аби розкрити тему прав дитини. Відтак, посібник є дуже практичним порадником для журналіста в його щоденній роботі.

Крім того в рамках заходу відбудеться дискусія на тему висвітлення проблем дітей в медіа за участі журналістів, редакторів, медіа-експертів і студентів. Під час дискусії учасники обговорять, наскільки активно висвітлюються ці проблеми у ЗМІ і яка якість подібних медіа-матеріалів. Також буде обговорено, яким чином журналісти зможуть допомогти у вирішенні проблем щодо захисту прав дітей в Україні, адже цього року світова спільнота відзначає 20-ту річницю Конвенції ООН про права дитини. .

До участі в заході запрошено: Джеремі Хартлі, Представника ЮНІСЕФ в Україні, Тараса Петріва, Голову національної комісії з питань захисту свободи слова і розвитку інформаційної галузі при Президенті України, Володимира Різуна, Директор Інституту журналістики, Костянтина Квурта, Голову Правління МГО «Інтерньюз-Україна», викладачів Інституту журналістики. У дискусіях візьмуть участь відомі журналісти і ведучі: Вахтанг Кіпіані, Андрій Куликов та ін.

Детальнішу інформацію можна отримати у Директора з програмної діяльності МГО «Інтерньюз-Україна» Андрія Кулакова.

Контакти: e-mail: [email protected] тел.: 8 (067) 243 63 56.

Акредитація журналістів - у координатора проектів МГО «Інтерньюз-Україна» Ольги Сушицької. Контакти: e-mail: [email protected] тел.: 8 (067) 243 63 55.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.