bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прозоре місто:можливості та виклики для українських муніципалітетів
18.05.2015

29 травня 2015 року у м. Вінниця відбудеться міжнародна конференція  «Прозоре місто»: можливості та виклики для українських муніципалітетів» (конференц-центр «Панорама», вул. Соборна, 24, 6-ий поверх ТРЦ «Sky Park»). Захід організований у рамках спільного проекту ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» та Вінницької міської ради «Українське Прозоре місто. Пілотна модель електронного управління для покращення надання адміністративних послуг» за підтримки Європейського Союзу.

Мета конференції – обговорення стану та перспектив впровадження стандартів прозорості в органах влади на місцевому та державному рівнях з урахуванням міжнародного досвіду; визначення можливостей для підвищення ефективності та відкритості надання адміністративних послуг в умовах децентралізації.

Захід триватиме з 10:00 до 18:00. Обговорення відбуватиметься у форматі трьох пленарних засідань:

·         Міжнародний досвід впровадження інструментів прозорості в органах місцевого самоврядування: можливості для України;

·         Стандарти прозорості в українських муніципалітетах: механізми імплементації та перспективи;

·         Прозорість та ефективність публічних послуг держави в умовах децентралізації

До участі у конференції запрошені високоповажні представники міжнародних організацій та дипломатичного корпусу, народні депутати України, керівники та відповідальні представники Апарату Верховної Ради України, Державного агентства з питань електронного врядування України, представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій, журналісти.

В рамках програми передбачено харчування учасників заходу. Запрошеним учасникам з інших міст буде відшкодовано вартість проїзду купейним вагоном або рейсовим автобусом (наявність квитків обов’язкова) до Вінниці та у зворотному напрямку.

Кількість учасників обмежена, тож просимо бажаючих взяти участь у конференції заповнити анкету та надіслати її на ел. адресу [email protected] до 18:00 21 травня. Результати відбору будуть повідомлені у п’ятницю, 22 травня. За довідками звертайтесь за вказаною ел. адресою або за тел. 097-74-66-96. Контактна особа – Оксана Гречко.

Для довідки

Проект «Українське прозоре місто: пілотна модель електронного урядування для покращення надання адміністративних послуг» розроблений спільно фахівцями ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» та Департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради та підтриманий Представництвом Європейського Союзу в Україні. Він розпочався у 2013 році і триватиме до кінця травня 2015 року. Основна мета проекту – створення пілотної діючої моделі Прозорого міста у Вінниці та формування алгоритму для реалізації концепції в інших муніципалітетах України.

Як еталонну модель було обрано досвід м. Мартін (Словаччина), яке володіє унікальними напрацюваннями в сфері розвитку інструментів прозорості. Зокрема, в червні 2011 року м. Мартін нагороджене сертифікатом ООН «Краще врядування в публічному секторі» за перемогу в категорії «Попередження та протидія корупції в публічному секторі», а в листопаді того ж року отримало «Сертифікат кращої практики» Європейського Інституту Публічного Адміністрування, стало одним з найяскравіших прикладів належного урядування.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.