bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відносини Україна-НАТО та Росія-НАТО у нових реаліях міжнародної безпеки
21.05.2009

25-26 травня 2009 р. у м. Донецьк у приміщенні Донецького національного університету відбудеться друга міжнародна конференція «Відносини Україна-НАТО та Росія-НАТО у нових реаліях міжнародної безпеки».

До участі в конференції в якості доповідачів запрошені провідні експерти з України та Російської Федерації, представники штаб-квартири Організації Північноатлантичного договору.

Серед них: Мішель Дюре, директор Центру інформації та документації НАТО в Україні, Всеволод Лоскутов, помічник посла Російської Федерації в Україні, Антонін Мургаш, генеральний консул Чеської Республіки в м. Донецьк, Володимир Корнілов, директор Інституту країн СНД в Україні, Вадим Пристайко, заступник директора департаменту НАТО міністерства закордонних справ України, Володимир Горбач, експерт Інституту євроатлантичного співробітництва.

Конференція спрямована на обговорення у експертному колі перспектив євроатлантичних процесів на Сході Європи, створення умов для конструктивної дискусії між доповідачами та слухачами, які представляють провідні вищі навчальні заклади України та країн-сусідів. Головна мета проведення даного заходу – дослідити в експертному колі перспективи євроатлантичної системи колективної безпеки після останнього саміту НАТО, що проходив в Страсбурзі та Келі, визначивши перспективи східної політики Альянсу в сучасних умовах.

Також планується обговорити майбутнє відносин у форматі Україна - РФ, приймаючи до уваги євроатлантичні прагнення офіційного Києва. Залучення російських експертів сприятиме розгортанню конструктивної дискусії та допоможе в обміні знаннями і точками зору з безпекових питань, обговоренню ключових принципів розбудови ефективної системи регіональної безпеки у Східній Європі. Особлива увага буде приділена дослідженню євроатлантичних перспектив України та можливих шляхів подальшого розвитку відносин нашої країни з НАТО, що зараз документально закріплені форматом щорічних національних програм.

Також будуть розглянуті основні аспекти співпраці Російської Федерації з Організацією Північноатлантичного договору як у минулому, так і в сучасних умовах. Фактично, буде розпочата публічна дискусія щодо майбутнього відносин у трикутнику Україна-Росія-НАТО.

Захід організовано Науково-інформаційним Центром міжнародної безпеки та євроатлантичної співпраці Донецького національного університету у співпраці з Центром інформації та документації НАТО в Україні.

Програма заходу

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.