bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародна конференція «Примирення в Україні та майбутнє Європи»
17.04.2015

Міжнародний інститут етики та проблем сучасності Українського католицького університету запрошує взяти участь у міжнародній конференції «Примирення в Україні та майбутнє Європи», що відбудеться 21-22 квітня в Дипломатичній академії України при Міністерстві закордонних справ України.

П’ятнадцять напружених та складних місяців: перемога Революції гідності, неоголошена війна Росії, що почалася з анексії Криму, захоплення частини східноукраїнських земель, президентські та парламентські вибори в Україні, стрімкий розвиток громадянських ініціатив та волонтерського руху, зростання самоусвідомлення та консолідації суспільства у нових реаліях та перед «викликами часу». А найбільші виклики одночасно постають  перед Україною у двох площинах: у внутрішній – шляхом болісних реформ позбутися всеохопної корупції; у зовнішній – захиститися від російської військової агресії.

«Виносячи на обговорення тему засад і способів забезпечення миру в Україні та на європейському континенті, ставимо собі за мету накреслити шляхи для подолання надзвичайно гострих і актуальних проблем сучасності. Ми запрошуємо відомих доповідачів, шановних диспутантів та всіх учасників конференції (пере)осмислити сутність і завдання примирення та обговорити, яким чином відповідати на згадані виклики, щоб здійснювати реформування країни на тлі боротьби з агресором», - розповідає директор Міжнародного інституту етики та проблем сучасності УКУ Володимир Турчиновський.

Політичні, фінансові, дипломатичні, військові та гуманітарні засоби можуть бути потрібними та важливими інструментами розв’язання кризи в регіоні, якщо міжнародні гравці будуть використовувати їх своєчасно і належним чином. Водночас - переконаний Володимир Турчиновський - варто глибше усвідомити той факт, що застосування цих інструментів є виправданим тільки тоді, коли вони допомагають відновити або поглибити пошану громадян до людської гідності, їхню здатність та готовність до взаємоповаги, справедливості, свободи, співчуття, покаяння, прощення, і, нарешті, примирення.

На дорозі примирення з’являються різноманітні ініціативи та красномовні жести, однак лише завдяки формальним  вчинкам досягнути справжнього миру неможливо. Примирення потребує трансформації людської свідомості та переміни серця.

Учасники конференції спробують проаналізувати найважливіші міжнародні миротворчі ініціативи ХХ століття, порівнюючи їх з досвідом Майдану і завданнями примирення в Україні, що ґрунтуються на справедливості, релігійних цінностях та повазі до людської гідності, які є особливо актуальними в умовах, коли українці мусять захищати не лише територіальну цілісність своєї країни, але й власну свободу та суверенітет.

Конференція охоплює чотири тематичні блоки:

1.      Мир і примирення: глобальні виклики війни в Україні

2.      Травматичний досвід комунізму в Східній Європі: осмислення і подолання

3.      Визначення плану дій щодо примирення в Україні: стратегії та небезпеки

4.      Примирення у  міжнародному контексті: цінності, суспільне благо та ціна свободи, а також підсумковий круглий стіл «Перспективи примирення в Україні та його міжнародне значення».

Після закінчення конференції відбудеться церемонія вручення премії «Світло справедливості», лауреатом якої цього року є старший лейтенант Надія Савченко.

Робочі мови конференції: українська та англійська.

Реєстрація учасників триває до 17 квітня.

Місце проведення: Дипломатична академія України при Міністерстві закордонних справ України, вул. Велика Житомирська, 2.

З усіма питаннями щодо конференції просимо звертатися до Оксани Кушнір ([email protected])

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.