bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл «Обговорення блокуючої позиції України щодо збереження природних ресурсів Антарктики»
15.04.2015

Україна є однією з лише п’яти країн (разом з Росією, Японією, Норвегією та Китаєм), що серед 25 країн-учасників Конвенції голосують проти створення морських природоохоронних територій у Морі Росса та Східній Антарктиці, що вважаються останньою у світі частиною океану, яка досі не страждає від надмірного вилову риби. Хоча проекти цих природоохоронних територій не передбачають повної закритості даних районів для рибальства чи досліджень, рибники вбачають у них загрозу для майбутнього рибного промислу в Антарктиці, навіть якщо нині цей промисел в зазначених районах і не ведеться. Тоді як природоохоронці вважають доцільними встановлення ряду обмежень задля належного захисту території існування 43% світової популяції імператорських пінгвінів і 65% світової популяції пінгвінів Аделі, не кажучи про майже 10 000 інших унікальних і високо-адаптованих видів тварин, птахів та інших живих істот.

На круглому столі Ви матимете змогу ближче познайомитися з ситуацією та позиціями основних учасників цього міжнародного переговорного процесу: представників державних структур України - МЗС, Мінекології, Держрибагентства, науковців з Національного антарктичного центру, міжнародних та національних громадських організацій, а також взяти участь у формуванні спільної позиції громадських організації щодо позиції України по створенню морських природоохоронних територій в Антарктиці.

КРУГЛИЙ СТІЛ відбудеться 22 квітня 2015 р.(з 12:30 до 14:30) під час Форуму «Довкілля для України» за адресою: Міжнародний виставковий центр, Броварський пр-т, 15, павільон No2, зала №9.

Просимо Вас підтвердити свою участь у заході, зареєструвавшись за посиланням або листом на електронну адресу [email protected]. У разі виникнення запитань, звертайтеся до Наталії Гозак за телефоном 067-698-7651.

Ваша участь дуже важлива!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.