bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Науково-практична конференція «Під променем пропаганди - 2»
20.03.2015

25 березня в Миколаєві Учбово-методичний центр захисту прав людини HRTC проводить конференцію із захисту населення від негативного інформаційного впливу «Під променем пропаганди - 2». Перший захід з цього циклу відбувся у вересні 2014 року. Тоді був розроблений метод цифрового аналізу впливу пропаганди на населення, визначені та оприлюднені стартові показники рівня конфліктів на міжрегіональному грунті. Також, півроку тому був розроблений спеціалізований он-лайн курс «Контрпропаганда. Просто про складне». За півроку за підтримки Посольства США в Україні було підготовлено 26 фахівців у сфері ефективної контрпропаганди в кібер-просторі. Виїзні заходи проводилися в 10-ти регіонах України. До діяльностіь щодо захисту населення від «токсичного контенту» залучено 320 слухачів Центру. Підготовлено понад 1000 публікацій. В результаті рівень конфлікту на міжрегіональному грунті знизився.

Унікальність проекту в використанні учасниками Глобальної бази конфліктів, мови і настроїв GDELT. Вперше в практиці українських громадських організацій та соціальних медіа була розроблена і впроваджена методика визначення цифрових показників впливу пропаганди на населення.

В ході конференції учасники проекту та запрошені експерти з 7-ми країн розкажуть про методику підготовки фахівців нетипових професій; про методи цифрового аналізу конфліктів; про заходи, спрямовані на підвищення іміджу демократичних перетворень в Україні.   

Буде представлена нова ініціатива Учбово-методичного центру захисту прав людини по створенню мережі аналітичних центрів.

Захід проводиться в рамках програми «Навчаємо успіху», в ході якої Учбово-методичний центр захисту прав людини HRTC реалізує проекти «Просування прав людини на Півдні України» за підтримки Національного фонду підтримки демократії NED і «Підготовка фахівців з ефективною контрпропаганди в кіберпросторі» за підтримки Посольства США в Україні. Погляди учасників не обов’язково збігаються з офіційною позицією NED та уряду США.

Термін подачі заявок на участь у конференції: не пізніше 17:00 22 березня 2015 року.

On-line форма заявки доступна за посиланням

За допомогою цієї ж форми можна замовити літературу Центру. Усі матеріали тренінгів HRTC – у відкритому доступі. Всі друковані видання HRTC, випущені до 31.03.2015 розповсюджуються безкоштовно. Замовник оплачує тільки послуги пошти. Зразки методичних рекомендацій та ресурсних посібників тут: http://goo.gl/ufvDqs  

Програма конференції:

Завантажити: http://hr-advocacy.mk.ua/?attachment_id=532

Перегляд: http://goo.gl/yixDsi

Он-лайн трансляція заходу: http://www.kontrpropaganda.in.ua/2015/03/live-broadcast.html і https://www.youtube.com/watch?v=BvQCE2JvNew

Заповнені заявки також можна висилати на e-mail: [email protected]

За додатковою інформацією звертатися: [email protected]

 

Борис Кудар

Учбово-методичний центр захисту прав людини HRTC

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.