bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародна конференція «Універсальний Дизайн як запорука розвитку інклюзивного суспільства»
03.02.2015

13 лютого 2015 року з 9:00 до 17:30 у м. Києві відбудеться міжнародна конференція «Універсальний Дизайн як запорука розвитку інклюзивного суспільства». Адреса: вул. Госпітальна 12, готель «Президент». Універсальний Дизайн передбачає створення елементів середовища, об’єктів, речей тощо доступними та зручними у користуванні для максимальної кількості людей. 

Очікується виступ міністра соціальної політики Павла Розенко, підтверджено участь Уповноваженого президента з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича, а також Ейнара Лунда, старшого радника департаменту планування Міністерства Норвегії з місцевого самоврядування та модернізації, який розкаже про досвід Норвегії у впровадженні Універсального Дизайну. Серед інших виступаючих – представники бізнесу, влади, громадських організацій, навчальних закладів, активістів та ЗМІ.

На конференції будуть презентовані результати Спільної Програми «Сприяння інтеграційній політиці та послугам людей з інвалідністю в Україні», що діє з 1 грудня 2012 р. Мета програми – сприяти застосуванню стандартів доступності та Універсального Дизайну в Україні.

На конференції запрошені експерти представлять кращі практики впровадження Універсального Дизайну та принципів доступності в Україні та світі. Учасники зможуть взяти участь у секційних засіданнях:  Універсальний Дизайн в Охороні Здоров’я (Секція 1), в освіті (Секція 2), в Транспорті та Архітектурі (Секція 3) та Універсальний Дизайн на робочому місці (Секція 4).

На конференції будуть представлені кейси застосування принципів рівності, інклюзії, доступності та Універсального Дизайну в різних сферах: «Банк для кожного» (Ощадбанк), «Інклюзивне працевлаштування» (гіпермаркет Ашан), «Політика рівних можливостей» (Британська Рада в Україні), «Довідник з облаштування міста Києва», «Перший доступний трамвай українського виробництва», «Школа для кожного» та ін. Також буде представлена модель супроводу на робочому місці, розроблена в рамках Спільної Програми. 

Учасники матимуть змогу поставити питання представникам Мінсоцполітики України, Уповноваженому президента з прав людей з інвалідністю, Представникам Спільної Програми, а також обговорити перспективи подальшого впровадження універсального дизайну в Україні.

Акредитація на захід обов’язкова – прохання підтвердити Вашу участь до 16:00 12лютого: [email protected], Аліна Стеценко, PR спеціаліст проекту, ПРООН.

Спільна Програма

«Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні»

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.