bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ОБСЄ запрошує на конференцію
23.09.2008

Недавні демократичні зміни в Україні показали, що спроможність українського громадянського суспільства відчутно зросла протягом останніх кількох років. Щоб підтримати ці позитивні тенденції, а також Програму Уряду України, яка передбачає розробку та впровадження різних механізмів державної підтримки громадянського суспільства, Координатор проектів ОБСЄ в Україні протягом 2006-2008 років виконував проект «Розвиток громадянського суспільства в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії у рамках Програми Добросусідства.

Проект було спрямовано на підвищення спроможності організацій громадянського суспільства (ОГС) на всеукраїнському, регіональному та місцевому рівнях та зміцнення існуючих структур і поширення досвіду сектору ОГС у таких сферах: співпраця громадських груп і владних структур; просвіта населення з питань прав людини; прозорість і підзвітність процесів врядування; представлення інтересів та захист прав (advocacy); розвиток мереж і обмін знаннями; сталий розвиток громадянського суспільства.

Діяльність проекту здійснювалася в межах трьох основних компонентів:

І. Надання мікро-грантів організаціям громадянського суспільства (ОГС)
ІІ. Організація міжнародної підтримки для ОГС
ІІІ. Проведення досліджень та документування

Дата: 8 жовтня 2008 року.

Місце: м. Київ. Готель "Radisson SAS" (вул. Ярославів Вал 22, станція метро "Золоті ворота") 

Метою заключної Конференції є представлення результатів реалізації проекту Розвиток громадянського суспільства в Україні, зокрема, досягнень в межах компоненту мікро-грантів, які виконувалися українськими організаціями громадянського суспільства в п’яти областях України: Кіровоградській, Львівській, Луганській, Херсонській та Хмельницькій.

Під час Конференції буде презентовано досягнення найкращих проектів з 80 організацій-грантерів Проекту. Учасники матимуть змогу обговорити такі суспільно-важливі теми як представлення і захист прав молоді та людей з функціональними обмеженнями; прозорість та підзвітність органів місцевої влади; дотримання прав людини у сфері діяльності правоохоронних органів.

Конференція надасть можливість представникам громадських організацій продемонструвати велику кількість новітніх підходів, механізмів та методів вирішення нагальних проблем мешканців регіонів, які були напрацьовані під час реалізації проекту.

Особливу увагу буде присвячено механізмам співпраці організацій громадянського суспільства з органами місцевої влади та найкращим практикам кампаній “адвокаcі”.
Під час Конференції заплановано проведення загальної презентації досягнень за проектом, а також відкритих дискусій за тематичними напрямками проекту. Очікується, що під час дискусій у групах також обговорюватимуться проблемні питання, які все ще потребують особливої уваги з боку громадянського суспільства та подальшого їх вирішення у тісній співпраці із органами влади.

Реєстрація та участь

До участі у конференції запрошуються представники організацій громадського суспільства, профільних міністерств, Кабінету Міністрів України, органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації, представників депутатського корпусу, міжнародних та донорських організацій.

Інформацію про Конференцію можна знайти на веб-сайті Координатора проектів ОБСЄ в Україні за такою адресою: www.oscepcu.org

Для участі у Конференції, потрібно до 01 жовтня 2008 року надіслати заповнену аплікаційну форму (зразок форми додається) на електронну адресу оргкомітету Конференції [email protected] або на факс: 8-044-491-22-19
Реєстрація є обов’язковою для у часті у Конференції.

Щодо питань реєстрації, будь-ласка, звертайтеся до контактів:

Щодо проекту “Розвиток громадянського суспільства”, звертайтесь, будь-ласка до співробітників проекту Ірини Білоус [email protected] чи Антоніни Прудко [email protected]

Програма заходу

Реєстраційна форма

Контакти

  • Притулюк Наталія
  • Oргкомітету Конференції
  • [email protected]
  • 8 (044) 491-22-19

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.