bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Україна та Італія разом будуть допомагати дітям українських заробітчан
24.04.2009

Представники українських ЗМІ запрошуються відвідати прес-конференцію з нагоди започаткування нового спільного проекту України та Італії щодо покращення діяльності місцевих інституцій в роботі з дітьми заробітчан з неповних сімей, які проживають в Україні.

Прес-конференція відбудеться у вівторок 28 квітня 2009 року з 10:00 до 11:00 години в приміщенні Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за адресою вул. Михайлівська, 8 (4-й поверх, конференц-зала).

Акредитація на прес-конференцію завершується до кінця понеділка, 27 квітня.

З питань акредитації та отримання більш детальної інформації, будь ласка, звертайтеся до Представництва МОМ в Україні за телефоном (044) 568 50 15 або за електронною адресою [email protected], [email protected]. Контактна особа – Світлана Слабінська.

У прес-конференції братимуть участь

  • представник Міністерства закордонних справ Італії Вінчензо Оддо,
  • представник Департаменту психологічної, соціальної та культурної інтеграції Представництва МОМ у Римі (Італія) Крістіна Монтефуско,
  • Голова Представництва МОМ в Україні Джефрі Лабовіц,
  • Старший координатор програм Представництва МОМ в Україні Дайва Вілкєліте,
  • Голова Департаменту з попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту України Олександр Савенок,
  • представник Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко.

Про проект

В Україні вперше стартує спільний українсько-італійський проект щодо посилення соціальної свідомості українських місцевих громад, покращення їхньої діяльності в роботі зі спеціальною категорією – «дітьми заробітчан», чиї батьки (або матір чи батько окремо) працюють на заробітках в Італії.

Проект триватиме 18 місяців та охоплюватиме такі регіони України, як Тернопільська область (місто Теребовля) та Чернівецька область (села – Верхні та Нижні Петрівці). Проект виконуватиме Міжнародна організація з міграції (в Римі та в Україні) в партнерстві з Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, представників відповідних областей, районів та сел.

Проект має назву «Зміцнення потенціалу місцевих інституцій України щодо покращення міграційної та соціально-освітньої політики по відношенню до дітей, жінок та місцевих громад». Під наглядом МОМ у Римі МОМ у Києві проводитиме роботу з муніципалітетами Верхніх і Нижніх Петрівців та Теребовлі, педагогами, соціальними працівниками, практичними психологами щодо покращення їхньої діяльності в роботі з дітьми заробітчан з неповних сімей, які проживають в Україні.

Після проведення змістовного аналізу проблеми та здійснення навчання на місцях учасники проекту впровадять у життя спільну віртуальну Італійсько-Українську Обсерваторію, яка встановлюватиме пряме спілкування між місцевими інституціями та поєднає науковців та дослідників в сфері міграційної та соціально-освітньої політики.

У рамках проекту будуть організовані спеціальні тренінги та семінари для викладачів та працівників соціальної сфери. По завершенні проекту організатори мають на меті підготувати спеціальний методичний посібник, який міститиме всі враховані поради та практичні рекомендації щодо існуючої проблеми.

Співробітники МОМ у Римі та Києві разом з представниками українських міністерств також обговорять усі можливі аспекти існуючої проблеми під час двох «круглих столів» у Теребовлі та Верхніх і Нижніх Петрівцях. У роботі цих «круглих столів» буде задіяна вся вертикаль української влади – органи центральної влади, керівники відповідних відділів обласних та районних державних адміністрацій, місцева влада та голови сільських рад.

Міжнародна організації з міграції спрямовує свої зусилля на впровадження заходів, заснованих на принципах гуманності та поваги до прав мігрантів, у сприянні та регулюванні міграційними процесами, а також у протидії торгівлі людьми.

МОМ була заснована в 1951 році. Сьогодні до її складу входить 122 країни-члена та 18 країн із статусом спостерігачів. МОМ має більш ніж 280 представництв у світі. Представництво МОМ в Україні розпочало свою діяльність у 1996 році. В 2002 році Парламент України ратифікував Угоду про членство України в Міжнародній організації з міграції.

Більш детальну інформацію можна дізнатися на офіційному сайті Представництва МОМ в Україні.
 

Контакти

  • Світлана Слабінська
  • Представництво МОМ
  • [email protected]
  • (044) 568 50 15

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.