bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародна конференція «Імплементація угоди про асоціацію: з чого починати?»
03.06.2014

Міжнародний центр перспективних досліджень продовжує серію публічних заходів, присвячених темі підписання Угоди про асоціацію.

Дата: 12 червня 2014 року (четвер)
Початок реєстрації: 9:00; відкриття конференції: 09:30.

Місце: м. Київ, готель «Опера», вул. Б.Хмельницького, 53-Б.

Порядок денний:

Панель І

Механізм імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Панель ІІ

Презентація окремих державних політик у контексті імплементації Угоди про асоціацію (банківський сектор, сфера оподаткування та енергетичний сектор).

Загальний опис: 21 березня 2014 року в Брюсселі було підписано «політичну частину» Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Очікується, що торговельно-економічна частина буде укладена найближчим часом. Оскільки ця частина Угоди підлягає тимчасовому застосуванню після ратифікації Верховною Радою України та Європейським парламентом, то її положення можуть набрати чинності вже восени цього року. Таким чином, перед державними органами влади України постає серйозне завдання щодо забезпечення імплементації положень Угоди.

Метою конференції є оцінити потенційну готовність Уряду України до забезпечення ефективного виконання Угоди про асоціацію. Експерти спиратимуться на успішний досвід нових держав-членів ЄС та країн-кандидатів щодо розробки національних програм імплементації подібних Угод з ЄС та їх подальшу реалізацію.

Під час першої панелі планується розглянути механізм імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також спроможність органів державної влади України реалізувати цей процес. Під час другої панелі планується розглянути конкретні приклади державних політик у банківському секторі, у сфері оподаткування та в енергетичній сфері.

Питання до обговорення:

  1. Оцінка спроможності державних органів влади щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
  2. Необхідність створення окремого органу державної влади, відповідального за координацію та моніторинг імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
  3. Реформа державного управління як запорука імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
  4. Розробка державних галузевих політик у контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
  5. Досвід нових держав-членів ЄС щодо розробки національних програм імплементації Угоди про асоціацію та їх реалізацію.
  6. Особливості податкової системи України: перші кроки Уряду для імплементації Угоди.
  7. Податкова система України після імплементації Угоди про асоціацію: плюси і мінуси.
  8. Політика в банківському секторі у контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
  9. Оцінка вимог МФВ щодо реформ в банківському секторі у контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
  10. Енергетична політика у контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

До участі у дискусії запрошуються: керівники державних органів влади України, представники Європейської Комісії та Європейського Парламенту, представники дипломатичного корпусу держав-членів ЄС та країн Східного партнерства, експерти з питань європейської інтеграції, експерти з питань банківського сектору, оподаткування, та енергетики, представники бізнес-асоціацій, торгово-промислових палат, банківських асоціацій та інші.

Робочі мови: українська/російська та англійська (із синхронним перекладом).

Реєстрація учасників: Для участі у конференції просимо зареєструватися за електронною адресою [email protected], повідомивши своєї ім’я та прізвище, організацію, яку Ви представляєте, та контактні дані.

Реєстрація ЗМІ: Для участі представників медіа у конференції просимо зареєструватися за електронною адресою [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.