bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прецеденти успішної боротьби з незаконними забудовами в Києві: досвід перемог
30.03.2009

У вівторок 31 березня об 11:00 в прес-центрі «РІА-Новини» за адресою вул. Станиславського, 3, офіс 50 відбудеться прес-конференція на тему «Прецеденти успішної боротьби з незаконними забудовами в Києві: досвід перемог».

Міф про всесильність грошей та тотальну купленість державного механізму спростовано. За останній місяць в судах вищих інстанцій двічі було прийнято рішення на користь киян, а не забудовника.

26 лютого Київський Міський Апеляційний Суд підтвердив рішення Київради про скасування землевідведення на будівництво на перетині Десятинного провулку та Пейзажної алеї, а 17 березня Вищий Господарський Суд України задовільнив касацію Жовтневої лікарні і скасував рішення Київради про землевідведення на території лікарні.

У обох випадках за забудовником стояли влада та великий капітал. Замовником будівництва на Пейзажній алеї було Міністерство закордонних справ України, а на території Жовтневої лікарні - ТОВ «Житлобуд», через свого почесного президента Івана Куровського пов’язане із фракцією БЮТ в парламенті.

Перемозі у суді передувала дуже тривала боротьба з боку як місцевих ініціативних груп, так і інших небайдужих киян. Громадська ініціатива «Збережи Старий Київ» вважає за необхідне підсумувати, як саме рух проти незаконних забудов сприяв прийняттю цих судових рішень, і визначити, яким чином громадяни можуть домогтися перемоги законності та здорового глузду в інших проблемних точках міста.

Учасники конференції: академік Вадим Березовський, член ініціативної групи проти будівництва на території Жовтневої лікарні, Марина Соловйова, адвокат. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.