bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фінансова криза - уроки для України
30.03.2009


Проект Європейського Союзу «Посилення сектору фінансових послуг України» 31 березня 2009 року проводить перший форум експертів для обговорення уроків фінансової кризи для українського фінансового сектору. Світова криза почалася з довгого періоду стабільного економічного зростання, низького рівня інфляції та низьких відсоткових ставок на міжнародному рівні, коли банки та інші фінансові установи розширили кредитування й змагалися між собою в прагненні отримати надприбутки. Одночасно відбулося значне зростання цін на активи на світових фондових ринках, а також підвищення біржових курсів США та Великої Британії.
Уряди та центральні банки великих країн вживали заходів, спочатку окремо, а потім все більш скоординовано, на подолання кризи за допомогою великих вливань капіталу та ліквідності. Україна постраждала від цієї кризи в двох основних моментах: падіння світової економіки негативно вплинуло на прибутки експортерів через падіння цін на сталь, а відсутність банківського кредитного ресурсу поставила під залежність від валютного фінансування багато українських банків.

Ситуація на світовому фінансовому ринку сприяла початку діалогу на різних рівнях між представниками центральних банків та органів фінансового нагляду щодо вжиття необхідних заходів для подолання кризи. В Україні існуючий стан речей можна розглядати як можливість виправити неправильні тенденції, що виникали в полегшених умовах. Під час форуму заплановане обговорення процесу розвитку кризи й заходів, запроваджених органами державної влади, а також необхідних наглядових реформ, прогнозу впливу кризи на розвиток міжнародної й національної фінансової системи у майбутньому та можливі наслідки для фінансових установ, ринків і наглядової політики України.

Міжнародний досвід в цьому аспекті представлятиме пан Робін Макконахі, який протягом майже двадцяти років працював у державній службі Великої Британії, займаючись питаннями державного фінансування і фіскальної політики. Пан Робін Макконахі – директор організації партнерів ринку капіталу і член Міжнародної консультативної комісії оксфордської аналітики. Пан Майкл Хьюіт – експерт Проекту з ринків капіталу, один із ініціаторів проведення форуму у Києві – більше двадцяти років працював у Банку Англії, де він обіймав провідні та керівні посади. Починаючи з 1994 року він працює у якості міжнародного консультанта з питань ринків капіталу і фінансового регулювання.

У роботі форуму братимуть участь пан Ігор Шумило, виконавчий директор з економічних питань Національного банку України, пан Віктор Суслов, голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг та пан Микола Бурмака, член Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Об’єднуючою темою для їхніх виступів стане тема наслідків і уроків фінансової кризи для України.

В рамках форуму на 12:00 запланований брифінг для журналістів з учасниками форуму. Телефон для реєстрації участі у брифінгу – (044) 425 -14 43. Контактана особа – пані Марина Малік. 

Контакти

  • Марина Малік
  • (044) 425 -14 43

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.