bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експертна зустріч медіаосвітян Вірменії та України
30.10.2013

1 листопада 2013 року у м. Києві (вул. Саксаганського 6, Будинок Кіно) в рамках Другої міжнародної навчально-методичної конференції «Практична медіаосвіта»(організатори - Академія Української Преси в партнерстві з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України та Інститутом соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України) відбудеться Експертна зустріч медіаосвітян Вірменії та України, яка стала можлива завдяки підтримці Програми «Схід-Схід» Міжнародного фонду «Відродження». В конференції також братимуть участь чільні медіапедагоги з Фінляндії та Польщі, які проведуть майстер-класи та прочитають лекції. Загалом захід збере більше 150 українських медіапедагогів.

Партнерами Експертної зустрічі з боку Вірменії є Центр медіа ініціатив (ЦМІ – це нова назва НДО Інтерньюз-Вірменія), позаяк в рамках діяльності організації вже кілька років здійснюються декілька медіаосвітніх проектів для шкіл, для вчителів та громадян, зокрема було підготовлено підручник з медіаосвіти для вчителів та комп’ютерна гра з МО.

У складі групи вірменських медіаосвітян - Мовсес Мовсісян, голова Відділу ліцензування Міністерства Освіти Вірменії;. Каріне Самвелян, заступник директора школи № 69, м. Єреван,. Тетяна Хованішян, голова Наукового Центру міжнародної журналістики у Державному Лінгвістичному Університеті ім. В. Брюсова, Нуне Саркісян, директор Центру Медіа Ініціатив, Лусіне Грігорян, менеджер проектів з медіаосвіти ЦМІ.

З боку України у експертній зустрічі братимуть участь більше 20 медіапедагогів – представників інститутів післядипломної освіти, вищих навчальних педагогічних закладів, середніх шкіл, які успішно впроваджують медіаосвіту.

Експертна зустріч продовжить діяльність представників Медіапідгрупи 1 Робочої групи Форуму Громадянського суспільства Східного Партнерства, яка відбулась весною 2013 р. у м. Києві та зафіксувала значний інтерес до медіаосвіти і  медіаграмотності як інструменту формування підходів до усвідомленої взаємодії особистості з медіа, адже саме медіаграмотний споживач має змогу ідентифікувати якість і достовірність інформації з медіа; а цей процес логічно призведе до збільшення попиту на якісну журналістику. І на думку організаторів дозволить створити спільну стратегічну платформу - модель, яка може бути використана іншими медіаорганізаціями країн Східного партнерства та започаткувати мережу медіапедагогів країн СП.

 Конференцію було спільно підтримано Міжнародним фондом «Відродження» (програма ЗМІ) та програмою U-Media (за фінансової підтримки USAID). Участь делегації з Вірмені стала можливою завдяки програмі «Схід-Схід» Міжнародного фонду «Відродженн». Участь професіоналів з Фінляндії та Польщі було підтримано, відповідно, Посольством Фінляндії в Україні та Польським Інститутом у Києві.

Контакти: Оксана Волошенюк, Виконавчий директор АУП

електронна пошта: [email protected]

тел: (067) 5049802

Контакти

  • www.aup.com.ua
  • www.medialiteracy.org

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.