bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл «Інклюзивна освіта: шлях у майбутнє»
13.02.2009

18 лютого 2009 року о 14.00 у приміщенні Українського Дому відбудеться круглий стіл «Інклюзивна освіта: шлях у майбутнє» в рамках реалізації проекту «Створення сприятливого законодавчого поля для подальшого розвитку інклюзивної моделі освіти в Україні».

У рамках круглого столу-презентації будуть представлені:

  • аналіз законодавства України у сфері загальної освіти з метою висвітлення основних механізмів підтримки та перешкод для навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього закладу;
  • аналіз відповідності законодавства України до міжнародних документів в галузі прав людини;
  • аналіз міжнародного досвіду у сфері впровадження основних механізмів інклюзивної моделі освіти з метою їх використання в Україні;
  • рекомендації щодо необхідних змін в українському законодавстві та шляхи впровадження інклюзивної моделі освіти в Україні.

А також розглянуті питання що таке інклюзія, розглянуті Конвенція ООН, 48 Сесія ЮНЕСКО, розпорядження кабміну (від 3 грудня 2008 р. про затвердження плану невідкладних заходів щодо розв’язання проблем соціального захисту інвалідів та забезпечення захисту їх прав), проекти, які сьогодні реалізуються в Україні.

У роботі круглого столу братимуть участь: Академія педагогічних наук України, Міністерства України та Комітети Верховної Ради України, діяльність яких сприяє реалізації інклюзивної практики, міжнародні та українські фонди, громадські організації, батьки дітей з особливими потребами, педагоги загальноосвітніх навчальних закладів, які розбудовують українську модель інклюзивної освіти.

Захід реалізовуватимуть Всеукраїнський фонд «Крок за кроком» спільно з Інститутом спеціальної педагогіки АПН України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Початок реєстрації - о 13.30

Акредитація не потрібна.

Контакти

  • Марина Ворон
  • 8044-235-11-36
  • м. Київ вул. Хрещатик 2 приміщення «Кобзарська світлиця»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.