bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум «Партнерство бібліотек та НУО: нові можливості» для північно-східних областей України
01.11.2012

Програма «Бібліоміст» та Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека  ім.  І.П.Котляревського запрошують Вас взяти участь у  регіональному форумі «Партнерство бібліотек та НУО: нові можливості», який відбудеться 27 листопада 2012 року в приміщенні Полтавської ОУНБ імені І.П.Котляревського (вул. Леніна, 17, м.Полтава).

За підтримки програми «Бібліоміст» у 24 областях України та АР Крим створена мережа з понад 1000 бібліотек, які оснащені сучасною комп’ютерною технікою та мають доступ до мережі Інтернет. Такі бібліотеки, знаходячись в районних центрах та селах, можуть стати відмінними майданчиками для проведення громадськими організаціями заходів, зустрічей, інших дій в рамках їх проектної діяльності. З метою започаткування такої співпраці, програма «Бібліоміст» проводить регіональний форум «Партнерство бібліотек та НУО: нові можливості».

Форум збере представників НУО та бібліотек з Донецької, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей. У програмі форуму передбачено презентації кращого досвіду співпраці між бібліотеками та НУО, обговорення можливостей та перепон для розбудови партнерства, пошук потенційних партнерів тощо. Під час заходу Ви отримаєте можливість:

  • ознайомитись з успішними моделями співпраці НУО та бібліотек
  • знайти нових партнерів для своєї громадської організації.
  • дізнатись про поточні проекти потужних бібліотек та громадських організацій Донецької, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей;

Орієнтовний порядок денний:

10.00-10.15 Вітальне слово

10.15-10.30 Презентація «Можливості та ресурси сучасної бібліотеки»

10.30-11.00 Презентація успішних практик співпраці бібліотек та НУО

11.00-13.00 Панельні дискусії:

  • Розвиток громад
  • Неформальна освіта
  • Культура та мистецтво
  • Бібліотека рівних можливостей

13.00-14.00 обід

14.00-16.00 Дискусія у форматі «світове кафе»

Якщо Ви хочете взяти участь у форумі, заповніть, будь ласка, анкету-завку (до 20 листопада 2012 року):

Кількість учасників обмежена. Учасники будуть відібрані на основі відповідей на запитання анкети. Програма «Бібліоміст» відшкодовує проїзд та забезпечує харчування (обід) у день проведення Форуму.

Контакти

Коментарі

Сумщенко Ірина   4259 днів тому   #  

НГО та бібліотеки мають багато спільного. Виховоння громадської впевненості, розвиток демократії, вирішення соціально-економічних питань... Особливо важлива роль співдружності бібліотек та НГО, на мою думку, в сільській місцевості. Матеріал не лише корисний, але дуже важливий для успішної та ефективної роботи НГО.

  •   Пiдписатися на новi
Наталія Новакова   4255 днів тому   #  

Дякую, пані Ірино, будемо раді бачити Вас у вівторок у Полтаві

  •   Пiдписатися на новi
Сумщенко Ірина   4255 днів тому   #  

Щиро дякую, пані Наталія!!Буду обов'язково!!!

  •   Пiдписатися на новi
Сумщенко Ірина   4249 днів тому   #  

Про мої враження від участі у форумі.По-перше- щиро вдячна організаторам за можливість бути учасником форуму-дякую!!!!
А от тепер про враження. Масса, великий об'єм не просто корисної, а необхідної інформації для бібліотек та громадських організацій!Для початківців- вичерпна інформація від Наталії Датченко про "фандрайзенгові можливості для публічних бібліотек", від Наталії Новак- просто новий погляд на роль бібліотек в сучасному модернізованому світі!Від Ганни Киященко- просто шлях, як робити владу все ж таки прозорою!!І можна продовжувати цей список - все було цікавим!!! А от для мене просто знахідкою була Ольга Євтушенко, Центральна бібліотека м.Шостки, з вибуховою інформацією про роботу "Університету 3-го покоління"!!!Ми тільки збираємося це зробити- навчання для людей старшого віку( якось не хочеться їх називати пенсіонерами чи людьми похилого віку!) - а тут - неперевершений досвід!!Обмінялися контактами з Ольгою для подальшої співпраці.Просто в 10-ку --була інформація Лесі Нікітіної про проект "Правова країна"! Що цінне- проект спрямовано на сільську місцевість, яка конче потребує юридичної допомоги.А ще не залишив мене байдужою Ярослав Мінкін-МО "Стан"- це ж треба- музей авіації в Старобєльську ( Луганська область!!) та нестандортний підхід до можливостей співпраці громадських організацій та бібліотек!!Винесла з форуму нові ідеї та напрацювання, відкрила те, що не бачила , знайшла відповіді на питання, які хвилювали..А це, думаю- головне!!!

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Артьомов   4249 днів тому   #  

Цілком згоден з оцінкою форума у попередньому коментарі пані Ірини Сумщенко. З цього корисного заходу виніс деякі ідеї співраці ГО та бібліотек. А нестандартна популярізація творів художньої літератури МО "Стан" Ярослава Мінкіна найбільше мене вразила. Вот приклад задіяння молоді до читання художньої літератури. Як завжди, неперевершеною була моя давня знайома Наталія Датченко та інші координатори програми Бібліоміст и взагалі всі спікери цього заходу. Щіра подяка всім хто причетний до організації і проведення форуму!

  •   Пiдписатися на новi
Наталія Новакова   4248 днів тому   #  

Колеги, дуже дякую за таку позитивну оцінку! Ми будемо продовжувати роботу в цьому напрямку.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.