bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вибори 2012 та благодійність
14.10.2012

Благодійність стала однією з найпоширеніших політтехнологій під час поточних парламентських виборів. Які наслідки від цього матиме сектор благодійництва у найближчий час, та які уроки можна вивчити? Саме ці та інші питання обговорюватимуть учасники відкритої дискусії “Вибори 2012 та благодійність”.

Місце проведення: Інформаційне агентство «Укрінформ» (м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16)

Час проведення: 17 жовтня, 2012 року, 11:00 – 13:00

Цілі зустрічі:

  • звернути увагу учасників виборчих перегонів та громадськості на зловживання інструментами благодійності у передвиборчій агітації;
  • проаналізувати наслідки цих зловживань для розвитку довіри та формування культури благодійності в українському суспільстві;
  • показати альтернативу - приклади системної благодійності, не прив’язаної до календаря виборів, яка і сприяє розвитку філантропії, і опосередковано дає політичні дивіденди.

Учасники зустрічі: до участі запрошені директори вітчизняних та міжнародних благодійних фондів та організацій, політичні діячі, представники організацій та незалежних агенцій, що займаються моніторингом виборів, журналісти.

Порядок денний:

10:30 – 11:00 Реєстрація учасників

11:00 – 11:10 Вступ та знайомство учасників

11:10 – 11:20 Вступна презентація: «Український політичний контекст і благодійність: міфи та реальність”

11:20 – 11:50 І дискусійний блок. «Благодійність як політтехнологія»

Питання для обговорення:

  • Яким чином оцінюється використання благодійних технологій під час передвиборчої кампанії? Якими можуть стати наслідки цього кроку для подальшого розвитку благодійності в країні?

11:50 – 12:20 ІІ дискусійний блок «Благодійність як системна робота»

Питання для обговорення:

  • У чому полягає відмінність між використанням одноразових благодійних технологій та системною благодійністю? Чому важливо пропагувати та розвивати системну благодійність? Якими є необхідні умови для розвитку системної благодійності?

12:20 – 12:50 ІІІ дискусійний блок. “Погляд на майбутнє благодійності крізь призму парламентських виборів”

Питання для обговорення:

  • Якою є доля Закону про «Благодійність та благодійні організації» (парламент проголосував, Президент не підписав, «вето» офіційно не накладено, офіційні строки підпису минули)? Яким чином благодійні фонди та організації можуть активувати свою діяльність у лобіюванні законодавчих а податкових змін у напрямку створення сприятливого середовища для розвитку благодійництва?

12:50 – 13:00 Підбиття підсумків зустрічі.

Умови участі: безкоштовно. Попередня реєстрація обов’язкова. Для цього слід заповнити реєстраційну форму та надіслати її до 18.00 15 жовтня 2012 р. на електронну адресу [email protected]  або на факс (044) 425 92 95. Члени Українського форуму благодійників та представники організацій, що подали свої реєстраційні заявки першими, матимуть перевагу. Підтвердження про свою участь у заході учасники отримають 16 жовтня 2012 р. 

Захід відбувається в рамках проекту “Інституційний розвиток сектору організованої філантропії в Україні“ за підтримки програми UNITER.

Програма «Відверті розмови про благодійність» - це програма Українського форуму благодійників, яка представляє собою дискусійний майданчик для представників вітчизняного сектору благодійності та його зацікавлених сторін (стейкхолдерів). Програма передбачає проведення тематичних зустрічей, на яких обговорюються актуальні питання щодо шляхів взаємодії сектору благодійності із іншими секторами українського суспільства.

Український форум благодійників — перша в Україні професійна асоціація благодійних фондів та організацій, яка спрямовує свою діяльність на розвиток в Україні організованої філантропії як вагомого інструменту громадянського суспільства, спрямованого на створення та підтримку суспільного добробуту. Форум було створено у 2004 році з ініціативи семи провідних міжнародних та вітчизняних фондів. Форум є членом Європейської мережі донорських асоціацій DAFNE та мережі Всесвітньої ініціативи для підтримки ґрантодавства WINGS, а також підписантом Української мережі Глобального договору ООН.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.