bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конференція на тему сталого розвитку та зеленої економіки в країнах Східного Партнерства
16.04.2012

19-20 квітня 2012 року у Києві відбудеться міжнародна конференція "Сталий розвиток у країнах Східного Партнерства: оцінка прогресу та встановлення цілей на шляху до Ріо+20".

Метою заходу є просування ідей сталого розвитку та зеленої економіки в країнах Східного Партнерства (СхП) шляхом розгортання експертної дискусії щодо прогресу, невдач та найкращих практик у політиці сталого розвитку в регіоні, формулювання пропозицій до порядку денного відносин ЄС з країнами СхП для винесення питань сталого розвитку та довкілля на вищий рівень політичного діалогу, а також формування спільної регіональної позиції НУО щодо політики та практики сталого розвитку в країнах СхП в контексті Ріо+20.

Організатори заходу: ВЕГО «МАМА-86», Фонд ім. Фрідріха Еберта.

19 квітня пройде ключова дискусія конференції, в рамках якої незалежні експерти з 6 країн Східного Партнерства (Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України) та з країн ЄС порівнюватимуть поступ у політиці сталого розвитку в країнах регіону, включаючи інституційні механізми та політику сталого споживання та виробництва, а також визначатимуть кращі практики забезпечення переходу суспільств до сталого розвитку.

20 квітня відбудуться два додаткові заходи:

  • Семінар «Громадянське суспільство країн СхП в рамках глобальних дій зі сталого розвитку: використання можливостей Ріо+20 та подальших кроків» (9:00 - 12:15) за участю офіційних Організаційних партнерів ООН для групи НУО у процесі Ріо+20 Я. Странденаеса та Л. Рійнхарт, під час якого експерти будуть проінформовані про міжнародну та регіональну діяльність громадянського суспільства у світі в процесі підготовки до Ріо+20, процесуальні особливості цьогорічної Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, а також про можливості лобіювання змін у політиці під час та після цього важливого заходу.
  • Громадська дискусія ««Озеленення» СхП: як зробити сталий розвиток пріоритетом порядку денного європейської інтеграції регіону»(13:00-15:00) за участю експертів з країн СхП, представників українських НУО, профільних органів влади, проєвропейського експертного товариства, а також делегації ЄС та дипломатичних представництв країн-членів ЄС, що має на меті оцінити місце сталого розвитку та охорони навколишнього середовища у нинішніх відносинах між ЄС та країнами-партнерами та запропонувати шляхи підвищення пріоритетності сталого розвитку у порядку денному СхП.

У разі Вашої зацікавленості взяти участь у конференції просимо звертатися до Вікторії Малярчук, асистента напряму «Екополітика» ВЕГО «МАМА-86» ([email protected], +38-067-9522434).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.