bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конференція-форум «Творимо безпечну громаду разом»
29.02.2012

 

19-20 березня 2012 року в м. Києві відбудеться фінальна Конференція-форум «Творимо безпечну громаду разом», яка має на меті згуртувати всіх небайдужих до створення безпечного і здорового середовища для життя, поділитися успішним досвідом з досягнення порозуміння та поваги до загальнолюдських цінностей.

До участі в конференції запрошені партнери Українського Центру Порозуміння, міжнародні й українські експерти, представники органів влади й правової системи, місцевого самоврядування, громадських організації, соціально відповідального бізнесу, ЗМІ та усі зацікавлені в розвитку безпечного оточення.

Спеціальний гість конференції – п. Жан Зерматтен, Голова комітету ООН з прав дитини.

Пан Зерматтен вивчатиме досвід України та розкаже про підхід ООН до попередження злочинності серед неповнолітніх та про приклади його застосування у Швейцарії та країнах ЄС.

У рамках Форуму також відбудуться:

  • «Ярмарок проектів відновного правосуддя», на якому організації, фонди й зацікавлені представники бізнесу зможуть ознайомитись з найкращим досвідом та із цікавими проектними ідеями.
  • Святкування 10-річчя успішної роботи Українського Центру Порозуміння та вручення відзнак за успіхи у просуванні ідей відновного правосуддя у різних галузях життя.

Місце проведення: м. Київ, Український Дім.

Робочі мови: українська, російська, французька.

Запрошуємо усіх зацікавлених до участі у конференції-форумі.

Умови участі дивіться на сайті проекту «Стратегії міліції щодо попередження правопорушень серед дітей та молоді».

Усі зацікавлені матимуть можливість перегляду он-лайн трансляції заходу в Інтернеті.

 

Український Центр Порозуміння з 2002 року є ініціатором та локомотивом розвитку відновного правосуддя в Україні й упровадження медіації як способу вирішення конфліктів у різних сферах суспільного життя.

Спираючись на багаторічний досвід, Український Центр Порозуміння розробив та успішно впроваджує Модель побудови безпечного середовища в різних громадах України через застосування інноваційної, комплексної системи попередження дитячої злочинності.

У Моделі застосовуються некаральні (відновні) методи реагування на правопорушення, які дозволяють виховувати відповідальне ставлення дітей та молоді до своїх вчинків, зрозуміти їхні наслідки для себе й оточуючих.

Такий підхід допомагає усвідомити цінність людських стосунків і сприяє формуванню здорового та безпечного суспільства і розвитку дитинства.

Створення такої моделі профілактики стало можливим завдяки проекту «Стратегії міліції щодо попередження правопорушень серед дітей та молоді». Робота в проекті розпочалася у 2005 році, нині триває третя фаза проекту, завершення якої заплановано на травень 2012 року.

Проект реалізується у співпраці з: Міністерством юстиції, Генеральною прокуратурою, Міністерством внутрішніх справ, Верховним Судом України, Національною академією прокуратури та Національною академією внутрішніх справ, Міністерством освіти, науки, молоді та спорту, партнерами з громадських організацій, Школою соціальної роботи Національного університету «Києво-Могилянська академія», та завдяки підтримці Швейцарської Конфедерації.

Успішний досвід впровадження моделі мають сім громад України: міст Пирятина, Дрогобича та Івано-Франківська, Жмеринки та Вінниці, Красногвардійського, а також громада Дарницького району міста Києва. У цих громадах налагоджена комплексна співпраця державних органів та громадських організацій, саме це забезпечує ефективне функціонування Моделі.


За оновленням інформації слідкуйте:

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.