bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні
16.01.2009

Європейський Союз та Програма Розвитку ООН спільно з Урядом України розпочинають новий гуманітарний проект “Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні”.

Заробітна плата жінок у середньому складає 68,6% від заробітної плати чоловіків; більше 40% хлопчиків до 16 років не мають шансу дожити до 60 років; щороку більше 1000 жінок помирають через домашнє насильство; чоловіки у 4 рази частіше за жінок скоюють самогубства.

Ці та інші факти свідчать про те, що українське суспільство стоїть перед серйозними загрозами, дуже часто не усвідомлюючи їх причини.

Для усунення негативних тенденцій в розвитку сучасного українського суспільства розпочинає свою роботу новий спільний проект Програми Розвитку ООН в Україні, Європейського Союзу, Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку і Уряду України.

Проект має назву «Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні» та розрахований на 3 роки.

21 січня 2009 року об 11.00 у приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України відбудеться офіційна презентація та церемонія запуску проекту.

Проект ставить перед собою мету боротися не лише за права жінок, а сприяти дотриманню прав кожного заради усіх.

Серед основних завдань проекту – сприяння Уряду у виконанні програм ґендерної рівності та впровадженні відповідного законодавства; розвиток культури і освіти без ґендерної упередженості; створення умов, сприятливих для подолання насильства над жінками та дітьми; посилення спроможності владних інституцій у впровадженні ґендерної рівності та регіональний ґендерний розвиток.

Участь у заході візьмуть: Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, Постійний Координатор ООН в Україні Френсіс О’Доннелл, керівник Управління програм допомоги в Україні / координатор з питань співпраці Представництва Європейської Комісії в Україні Лаура Гараняні, керівник офісу SIDA в Україні Мір’я Петерсон, представники Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, міжнародних організацій.

Контакти

  • Микола Ябченко
  • [email protected]
  • 8067-290-55-01
  • м. Київ вул. Інститутська 7

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.